Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
11.02.2020

Єрмак на чолі Офісу президента – ще гірше, ніж Богдан

Нічого притомного від цих ротацій не чекаю

І хотілось би порадіти звільненню Андрія Богдана, але цьому заважають кілька серйозних застережень.

По-перше, поки незрозуміло, чи це завершення турбокар'єри Богдана, чи він досі член Зекоманди і продовжить роботу на іншій посаді чи місці, зберігаючи вплив на ухвалення рішень.


По-друге, стрімке зростання впливу Андрія Єрмака насторожує, бо цим він завдячує своїм "успіхам" (як це кваліфікують у Зеленського, багато хто з нас має геть іншу думку з цього приводу) в переговорах із росіянами. Тому вони мають і матимуть серйозний вплив на нього, якщо не гірше. Це ключовий негатив. Саме зусиллями Єрмака реалізовується стратегія Зеленського по "досягненню миру", яка, як на мене, веде до катастрофічних наслідків.


Зусиллями Єрмака реалізовується стратегія Зеленського по "досягненню миру", яка, як на мене, веде до катастрофічних наслідків

У цьому контексті, Єрмак на чолі Офісу президента - це ще гірше. Він на посаді помічника заміняв собою МЗС, вів усі важливі переговори, навіть із американцями, навіть по недипломатичних каналах. Неважко уявити, як зростуть його апетити зараз. Причому як показала історія з Виталієм Кличком, у якій Єрмак отримав вплив і посади в КМДА, апетити в нього значні.

І якщо Богдан був нарваним публічним чортом, який постійно "був на виду" з усіма своїми фейлами, то Єрмак - протилежність. Він працює за лаштунками, його дії буде достатньо складно відслідкувати і дати їм оцінку. Коротше, нічого притомного від цих ротацій не чекаю. А є стійке передчуття, що з Єрмаком буде навіть гірше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі