Світоліна була не готова перемагати ні фізично, ні психологічно

Вона залежна від гри суперниці

Чекав більшого від п'ятої ракетки світу Еліни Світоліної на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. Але розумів: їй буде важко, враховуючи "сітку". Чекав, що по ходу турніру Еліна розіграється. Але точно не чекав побачити таку гру від суперниці українки по третьому колі - Гарбіньє Мугуруси. Іспанка набрала зараз дуже хорошу форму. Протистояти їй складно.

Світоліна була не в ідеальному стані, щоб такі суперниці як Мугуруса в конкретній грі були їй по силах. Хоча українка у другому сеті намагалася переломити гру, але її суперниця виявилася стійкою. Думаю, що Еліна планувала підняти рівень гри на другий тиждень турніру, але не дійшла до цієї стадії, не була готова перемагати ні фізично, ні психологічно.

Еліна планувала підняти рівень гри на другий тиждень турніру, але не дійшла до цієї стадії

Є певна оптимальна антропометрія для тенісу. Апріорі Світоліна під неї не підпадає. Вона не є еталоном тенісистки, яка може сама все вирішувати на корті. Скоріше, багато чого залежить від гри суперниці. Для прикладу, такі гравці, як Мугуруса, мають перевагу, яку потрібно тільки реалізувати. Якщо йде гра, то зупинити їх важко, незалежно від того, хто на протилежній стороні корту. З іншого боку - гравці типу Світоліної більш залежні від суперниці, від того, що вони показують у грі.

До команди Світоліної приєднався Маркос Багдатіс - відомий у минулому тенісист. Поки щось важко сказати про його роль в команді українки. Кіпріот тільки в міжсезоння долучився до роботи в штабі Еліни. Світоліна навряд чи вже зможе кардинально змінитися у грі, тільки додати в кожному компоненті. Над цим вони і працюватимуть.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі