Солоний лимон додавайте у салат або суп

Тільки не їжте його окремо

Берете лимон. Засипаєте сіллю. Забуваєте на 30 днів. Офігіваєте. Ви заферментували лимон. Взагалі просто. Але за відчуттями - начебто вас закинуло в паралельний всесвіт. Все мовби те саме, але тупо інше. У вас шок, бо ви такого від лимону не очікували. Ззовні він майже не змінився. Але те, що відбулося всередині - якась бісова магія. М'якіша та більш соковита м'якоть. Кожна молекулка кисло-солона. Сіль настільки органічно просочила лимонне єство, що стала його нерозривною частинкою. Кайф, любов, насолода.

Що робити з солоним лимоном. Правило №1: не їжте його окремо, він бридкий. Ви тільки розчаруєтеся у житті. Правило №2: юзайте солоний лимон так, як ви юзаєте оливки та каперси. Тобто додавайте до одноманітних або жирних за смаком страв. Ріжте кружельцями та запікайте з куркою чи рибкою. Кидайте в солянку. Беріть малесенькі шматочки та додавайте їх у салат або суп (звичайний чи пюре). В пастах та з кускусом буде кайф. З вівсянкою повинно бути прикольно. Тільки не вичавлюйте з нього сік, а то втратите сенс. Весь кайф саме в м'якоті.

Не вичавлюйте з нього сік, а то втратите сенс

Детальніше про те, як зробити ферментований лимон: на один лимон вам потрібно 500 г морської солі. Лимон помийте та добре витріть. Зробіть 2 глибоких та довгастих надрізи, увітріть в них трохи солі. Покладіть лимон на дно скляної банки та засипте його зверху сіллю. Не закривайте банку кришкою, залиште при кімнатній температурі на 30 днів. Дістаньте та зберігайте в холодильнику.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі