Трамп штовхає Близький Схід у безодню хаосу й війни

Вбивство Сулеймані - це напад на Іран

Здається, Близький Схід вибухне раніше, ніж я очікував.

США вбили одного з найвідоміших високопоставлених військових чинів Ірану - генерала Касема Сулеймані, який курирував боротьбу з Ісламською державою, Сирії та Іраку.

Це сталося в результаті повітряних ударів по міжнародному аеропорту Багдада сьогодні вночі. Убито загалом 12 осіб.

Операцію санкціонував особисто Дональд Трамп. І вона, звичайно ж, ніяк не пов'язана з виборами.

Крім Сулеймані, загинув також командувач "Сил народної мобілізації" Абу Магді Аль-Мугандес - політик і командир спеціальних бригад у складі Збройних сил Іраку, яких пов'язують іноді з Іраном, і які були кістяком боротьби з ІД в 2014-2018 роках.

Це двое живих ідолів. Для цілого регіону легендарні особистості, про яких розвелося стільки чуток, що вже не пам'ятаєш, що там правда, а що вигадка. Тому їхня смерть - це найпотужніший катаклізм в свідомості багатьох жителів Близького Сходу.

Іран буде мстити, а регіон вибухне, особливо Ірак

Іран буде мстити, а регіон вибухне, особливо Ірак, де вже 3 місяці панує хаос і анархія через масові протести і політичну кризу, яку створили, зокрема, самі Штати.

Тепер мені зрозуміло, навіщо США цілих два дні до цього нон-стопом перекидали війська на Близький Схід.

Більше 20 військово-транспортних літаків з США з особовим складом прибули в регіон, починаючи з 31 грудня.

Більш того, тепер мені зрозуміло, чому Ізраїль не пускав ці літаки через свій повітряний простір, і вони були змушені робити гак через Єгипет і Йорданію.

Мабуть, ізраїльтяни краще за всіх розуміли, до яких далекосяжних негативних наслідків може привести ліквідація Касема Сулеймані і декількох видних іракських політиків і воєначальників. Адже постраждає в першу чергу сам Ізраїль.

Вбивство Сулеймані - це вже не напад на якісь іранські проксі, а напад на сам Іран, і це дуже серйозне підвищення ставок з боку Трампа.

Вбивство Абу Магді Аль-Мугандеса - це вбивство високопоставленого чиновника Іраку, що є по суті актом агресії

Крім того, вбивство Абу Магді Аль-Мугандеса - це вбивство високопоставленого чиновника Іраку, що є по суті актом агресії.

Нафта подорожчала на 4%.

В Іраку закликають викинути американські війська з країни і відродити "Армію Махді" - воєнізовані партизанські загони, які воювали проти американців в роки окупації Іраку після 2003 року.

Військово-повітряні сили Ірану активізувалися на кордоні з Іраком.

Ізраїль привів свої війська в повну бойову готовність, і посилив охорону в дипмісіях, що зробили і Штати. В Іраку коїться богзна-що.

Ну, зате Дональда Трампа можна привітати. Крім того, що він штовхає Близький Схід в безодню хаосу і війни, він ще й об'єднав проти себе всі найбільші іракські партії, які до цього нещадно сварилися між собою за те, кому бути новим прем'єром.

А все, що вони зараз говорять в унісон з протестувальниками на вулицях - це "смерть Америці" і "викинемо США з Іраку".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі