"Динамо" грає у безперспективний футбол

Кадрове посилення зимою навряд чи щось змінить

У "Динамо" зменшилися фінансові можливості. Клуб намагається витиснути максимальний результат за мінімальних затрат. Це можливо зробити з творчим, сильним тренером, який не боїться відповідальності та експериментів. Має чітке бачення розвитку команди.

Олексій Михайличенко, як і його попередник Олександр Хацкевич, не дуже розуміє, які цілі ставить перед собою. Хоче грати у футбол, який був за часів Лобановського. Але час іде. У футболі багато змін. Зокрема у підготовці гравців. Якщо у попередніх матчах "Динамо" ще якось бігло, то в останніх із цим проблеми. Проти "Десни" взагалі стояли.

Не вихід в плей-оф Ліги Європи - не трагедія. Більше непокоїть, що не видно світла у кінці тунелю. Хацкевич двічі виводив "Динамо" у плей-оф, але що це змінило? Не виграти у команд рівня "Скендербеу" чи "Лугано" - це удар по амбіціях, бо всі звикли бачити "Динамо" успішним, видовищним.

Михайличенко не дуже розуміє, які цілі ставить перед собою

Особливим став гостьовий матч проти "Мальме". У першому таймі команда грала добре, перемагали. Потім зупинилися і дали супернику не тільки вирівняти гру, але і повести у рахунку. Є підозра, що у футболістів "Динамо" відсутнє поняття боротьби та спортивних амбіцій. З "Десною" теж вкрай мало було моментів. "Динамівці" вийшли вперед, а потім зупинилися.

Кадрове посилення зимою навряд чи щось змінить. Скільки вже було новачків за останні роки, але користь команді принесли одиниці. Влітку підписали Олександра Караваєва, Жерсона Родрігеса та Мухаммеда Кадірі. Команда стала сильнішою? Перед цим купували бразильців. Не розумію, чому Піварич потрібний збірній Хорватії, але зовсім не потрібен "Динамо". Фіналіст Кубка світу не може бути некваліфікованим. "Динамо" має проблеми у середині поля. Кадарі може тільки забирати. Сучасний опорний півзахисник так не грає.

Молодим талановитим гравцям розраховувати на власний прогрес у "Динамо" не доводиться

Молодим талановитим гравцям розраховувати на власний прогрес у "Динамо" теж не доводиться. Потрібно вчасно продавати футболістів. Не коштуватиме Циганков дорожче, граючи у не видовищний футбол, який не притягує вболівальників. Ніхто не зацікавитися таким гравцем. Так само із Миколенком.

"Динамо" не гарантоване друге місце у другій частині сезону. У матчі "Зоря" - "Шахтар" був малюнок гри. Тренер "Зорі" Віктор Скрипник знає, чого хоче досягти. Є комбінації розраховані на 7-8 ходів, поки все тримається на 4-5. Гравцям ще не вистачає класу, досвіду. Але вони вчаться, рухаються вперед. Ідеї головного тренера проглядаються з матчу в матч. "Динамо" кожного матчу показує однаково безперспективний футбол.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі