Повернутися до розширеного будапештсько-женевського формату

Усе інше – від лукавого

До речі, нагадаю, що найпершим форматом міжнародних переговорів після початку агресії Росії був будапештський - зустріч на рівні міністрів у Парижі 5 березня 2014 року.

Його активувала Верховна Рада своєю постановою від 28 лютого 2014-го зі Зверненням до ядерних держав-гарантів з вимогою виконання наданих Україні безпекових гарантій. На зустріч в Парижі приїхав навіть держсекретар США Керрі, але Росія її саботувала.

Наступний формат міжнародних переговорів був фактично будапештський+. Це зустріч 17 квітня 2014 року за участі України, Росії, США і ЄС в цілому (замість однієї Великої Британії), відомий ще як женевський через зібрання у Женеві, в якому Росія взяла участь.

Але новообраний президент Порошенко 6 червня 2014-го на зустрічі-ювілеї висадки союзників у Нормандії, йдучи на зустріч побажанням Обами, Путіна, Меркель і Олланда, погодився злити ці формати (єдині, де за столом переговорів разом з Україною були США) на користь нового - нормандського з Францією та Німеччиною замість США та ЄС, а згодом у вересні ще й геть звуженого мінського.

Для реального результату треба повертатися до призабутого старого формату будапештського+ (женевського) з США та ЄС. Усе інше - від лукавого!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі