Найстрашніше запитання, яке людина може собі поставити перед сном

Людей скоро буде багато, а роботи мало

Ось говорять з придихом: "людський капітал, людський капітал...", не розуміючи, що це насправді таке.

1. Адже в книгах і форумах зазвичай звертають увагу на перше слово, обговорюючи якості людини: лідерство, командність, харизму, кар'єру, комунікації і навіть людяність. А у мене при вигляді цього словосполучення відразу виникає інтерес. Тому що я бачу друге слово: капітал.

2. Я щиро дивуюся: чому ніхто так і не знає, як підрахувати вартість людського капіталу? Як визначити капіталізацію людини?

Адже це найстрашніше запитання, яке кожна людина могла б собі поставити перед сном: "А скільки я коштую?" боячись собі зізнатися у відповіді. Адже йдеться не тільки про зарплату, оскільки це було б занадто прикро для будь-якої людини.

3. Як оцінювати людський капітал? Може, через біржу і вартість акцій? Чим людина гірша за компанію, що котирується на біржі за індексом Доу-Джонса? Тоді за якими параметрами оцінювати?

4. Деякі ще рахують людський капітал за ціною органів. Але це занадто страшно навіть обговорювати.

Ні по співбесіди, ні по резюме, ні за анкетами нічого в людині визначити не можна

5. На жаль, HR-и йдуть у минуле. Тому що ні по співбесіди, ні по резюме, ні за анкетами нічого в людині визначити не можна. Тепер всю накопичену і відформатовану інформацію досить буде подивитися в блокчейні, щоб зрозуміти чи відповідний це кандидат. Нехай там штучний інтелект "перетравлює" всю інформацію і видає результат різними рейтингами, таблицями та індексами.

А саме: чим є людина, що вона може, знає, вміє, хоче, на що мотивована і навіть про що мріє. Включно з індивідуальним набором зі 100 основних навичок, які тепер особливо цінуються.

6. Тому що людей скоро буде багато, а роботи буде мало. І на всіх її вистачати не буде. Тому для кожного стануть актуальними питання: "А скільки я коштую? І чи можу я коштувати дорожче?".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі