Трамп психологічно зламав Зеленського

Відчував його слабкість

У своїх свідченнях повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор виклав докладну хронологію подій пов'язаних з тиском Дональда Трампа на Володимира Зеленського у справі призупинення безпекової допомоги.

17 липня Тейлор дізнався про факт замороження безпекової допомоги США Україні.

25 липня відбулася телефонна розмова між президентами Трампом і Зеленським, через яку пізніше в США розпочали процедуру імпічменту.

27 серпня радник з питань національної безпеки Джон Болтон був у Києві й говорив із Зеленським, але про воєнну допомогу начебто не йшлося.

До 29 серпня українська сторона взагалі не знала про затримку військової допомоги США. Аж поки про це не почала писати преса. Першим подзвонив Тейлору саме Андрій Єрмак.

1 вересня у Варшаві віце-президент Майк Пенс не сказав наляканому Зеленському по суті справи нічого, але посол США в ЕС Гордон Сондленд поза офіційними переговорами сказав Єрмаку, що без публічної заяви Зе про початок розслідування справи "Бурізми" безпекової допомоги не буде.

Сондленд поза офіційними переговорами сказав Єрмаку, що без публічної заяви Зе про початок розслідування справи "Бурізми" безпекової допомоги не буде

7 вересня Трамп у телефонній розмові з Сондлендом наполіг ще раз у необхідності публічної заяви саме Зеленського, а не генерального прокурора. Це відбулося у присутності Болтона. Сондленд подзвонив Зеленському і Єрмаку і передав слова Трампа.

8 вересня Зе погодився дати інтерв'ю CNN про початок розслідування справи "Бурізми". Про це сказали Тейлору Зе і Єрмак.

До 9 вересня (за даними Bloomberg, не Тейлора) Джон Болтон дав Державному департаменту сигнал, що військову допомогу можна розблоковувати.

10 вересня Дональд Трамп відправив Джона Болтона у відставку через те, що "не погоджувався з багатьма його ініціативами".

11 вересня Трамп оголосив про відновлення безпекової допомоги Україні.

14 вересня Данилюк був сконфужений прямим запитанням Тейлора про інтерв'ю і заперечив, що воно відбудеться. За тиждень він також подав у відставку.

25 вересня Білий дім в односторонньому порядку оприлюднив текст скандальної телефонної розмови між президентами, що відбулася у липні.

Мої припущення:

1. Трамп доламував Зеленського, бо відчував його слабкість, адже той дуже довго "ламався" - не говорив ні "так", ні "ні".

Ламати Зеленського і двопартійну підтримку України допомагав Єрмак

2. Ламати Зеленського і двопартійну підтримку України допомагав Єрмак.

3. Данилюк міг бути проти, але програв кулуарну боротьбу за вплив на Зеленського у даному питанні і здався після відставки свого візаві - Болтона.

4. Спецслужби США і Держдеп (а не демократи, як це прийнято думати у нас) зламали гру Трампа й Джуліані. Пізніший арешт Фрумана і Парнаса - продовження цієї лінії.

5. Трамп психологічно доламав Зеленського, але не встиг дочекатися результату. Зеленський відмовився від своєї обіцянки. Трамп помстився йому публікацією стенограми. І нею ж спробував захиститися. Зараз вже збирається опублікувати текст іншої розмови. І знову запрошує Зеленського до Білого дому.

Операція "Граблі".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі