Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2019 10:36

Імпічмент Трампа: нові свідчення підтвердили його тиск на Зеленського

Імпічмент Трампа: нові свідчення підтвердили його тиск на Зеленського
Вільям Тейлор підтвердив тиск Трампа на Зеленського. Фото:uatv.ua

Свідчивши в комітетах Конгресу США у справі про імпічмент Трампа, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор підтвердив, що Білий дім шантажував Україну військовою допомогою.

В обмін на це у США хотіли, щоб президент Зеленський заявив про причетність в корупційних схемах Джозефа Байдена. Такі висновки можна зробити з опублікованих свідчень Тейлора у Конгресі, пише Ліга.net

Чиновник також розповів, що вперше йому це стало зрозуміло у вересні з листа від співробітника комітету Сенату з питань збройних сил, а також з телефонної розмови з політрадником Трампа Тімом Моррісоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмова Трампа з Зеленським: суд зобов'язав Держдеп оприлюднити деталі

Саме він розповів Тейлору про зустріч у Варшаві посла США в ЄС Гордона Сондленда з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком, на якій американський чиновник "сказав Єрмаку, що гроші не підуть, поки Зеленський не підтвердить розслідування щодо Burisma".

"Мене стривожило те, що Моррісон розповів щодо розмови Сондленд-Єрмак. Тоді я вперше почув, що військова допомога, а не тільки зустріч президентів у Білому домі, була пов'язана з розслідуванням. Було чітке розуміння, що кошти на військову допомогу не пішли б Україні доти, поки її президент не дав би прихильність проведенню розслідування щодо Burisma", - сказав Тейлор.

13 і 15 листопада пройдуть публічні слухання в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. 13 листопада заслухають свідчення тимчасового повіреного у справах США в Україні Білла Тейлора і заступника помічника держсекретаря США Джорджа Кента. 15 листопада свідчитиме екс-посол США в Україні Мері Йованович.

Зараз ви читаєте новину «Імпічмент Трампа: нові свідчення підтвердили його тиск на Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути