Світоліна стала сильнішою

У жіночому тенісі немає явного фаворита

Українська тенісистка Еліна Світоліна програла австралійці Ешлі Барті фінальний матч Підсумкового турніру. Результат справедливий. Барті зіграла так, як потрібно першій ракетці світу. Давала суперниці мікрошанси, але нівелювала їх. Еліна намагалася "зачепитися". Перевіряла суперечливі м'ячі, але щоразу зазнавала невдачі. Талан явно не був на боці українки.

Матч мав високий рівень. Головним фактором був календар. Еліні потрібно було брати участь у більшій кількості турнірів, зокрема європейський тур і азіатський. Таке пересування по світу вплинуло на фізичну підготовку. Не можна сказати, що Світоліна повзала по корту. Але саме у мікрошансах фізична форма має значення.

У першій партії перевага суперниці була незначною. Друга – розвернула Еліну у не зовсім зручний для неї теніс, який вона так і не змогла подолати. Світоліній вдалося підрівняти гру, але не подолати суперницю. Барті вже була впевнена у собі та перемозі.

У першій партії перевага суперниці була незначною. Друга – розвернула Еліну у не зовсім зручний для неї теніс

Торік Світоліна виграла Підсумковий. Важко сказати, чи тиснуло це на неї. Коли гравець вже увійшов у турнір, у нього не має зайвих думок про те, як він тут зіграв минулого року. Якщо бігати та захищати свої попередні здобутки, то так ніколи не підеш вгору. Потрібно думати про нові досягнення. Такий підхід є набагато раціональнішим.

За сезон-2019 Світоліна стала сильнішою. Про це, в першу чергу, свідчать результати виступів на турнірах Великого Шолому – вона двічі грала у півфіналі, а також високий результат на Підсумковому. На сьогодні Еліна Світоліна – класний, топовий гравець. Життя покаже, чи зможе вона стати найкращою тенісисткою світу. У жіночому тенісі немає явного фаворита. Ціла група гравчинь може піднятися на першу сходинку.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі