Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
28.10.2019

Виправдовувати хибні дії схваленням жителів Донбасу – помилка президента

При слові "мир" вони схвалять навіть капітуляцію

Після оприлюднення Офісом президента ролику про поїздку Володимира Зеленського в Золоте, прихильники президента пишуть, що це відео змінило сприйняття його поведінки чи взагалі враження від заяв та дій у ході цього візиту.

Важко уявити, з якого дива, бо всі мої початкові враження цей гарно знятий і змонтований ролик лише підтверджує.

Типу відео додало контексту суперечки і думок місцевих.

Про жителів уже писав окремо, не зупинятимусь на цьому. Просто резюмую, що помилка сприймати овації при зустрічі з вчорашньою зіркою гумористичних шоу, а тепер утіленням нової влади, як залізобетонну підтримку своєї політики від усіх місцевих жителів. Як помилково виправдовувати власні хибні дії схваленням місцевих. При слові "мир" вони схвалять усе, що завгодно, навіть реальну капітуляцію, навіть не розуміючи цього.

Сцена розмови з ветеранами з іншого ракурсу лише погіршує сприйняття президентового спіча про "не лоха". Бо на ньому видно, як Денис спокійно, розважливо і з посмішкою намагається пояснити президенту позицію нещодавніх акцій, а той спочатку тупить, а потім взагалі агресує на співрозмовника. Від цього виглядає у ще гіршому світлі. Також очевидне й відношення до акцій "Ні капітуляції" - жорстке несприйняття.

Мета - показати, як цар вислуховує місцевих і попускає ветеранів, які не хочуть миру

Але монтаж ролика і закладений в нього наратив не лишає сумнівів у намірах і баченні ОП. Від слогану "за крок до миру", фрази, яку каже Зеленський бабусям біля магазину: "нам там демонстрации устраивают в Киеве, и они нам все рассказывают, что они хотят вас защитить, от нас" та розмови з екс-азовцями.

Переглядаючи це відео, головне враження обивателя - президент хоче миру, місцеві хочуть миру, всі хочуть миру - лише якісь мудаки зі зброєю тормозять процес. І президент їх жорстко ставить на місце. Причому після критики в соцмережах вони і не подумали вирізати цей епізод, а масово запустили його в ефір. Очевидно в цьому і була мета - показати, як цар вислуховує місцевих і попускає ветеранів, які не хочуть миру, вармонгери такі, та "не почули його по-пацанські". Не бачу суттєвих відмінностей від того, що озвучив депутат "Слуги народу" Євген Шевченко у ефірі в росіян нещодавно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі