Дитину від школи верне. Отже, батьки не врахували найважливіше

Варто завчасно підшукати школу, де дають і фундаментальні знання, і практичні

До якої школи віддати дитину?

Особливо це стосується тих, хто ще не визначився, незважаючи на те, що до 1 вересня залишилися лічені дні. А також тих, хто після початку навчального року раптом виявить, що обрано не ту школу, і потрібна справді хороша школа.

Зазвичай радять дізнаватися, скільки дітей в класі, де школа розташована, з яким ухилом, йти в державну, альтернативну чи в приватну, чи ввічливі вчителі (особливо перший), і скільки доведеться платити (легально чи нелегально).

Та щойно розпочинаються заняття, батьки відчувають, що чогось не врахували: дитину від школи верне, вона приносить звідти погані звички, низькі оцінки, безліч домашніх завдань і закомплексованість.

Не про місце розташування школи, а про те, наскільки комфортно дитині розвивати там свої здібності

Поступово батьки прозрівають. вони розуміють, що надважливо було:

— дбати не про кількість дітей в класі, а про те, з якого вони середовища;

— не про місце розташування школи, а про те, наскільки комфортно дитині розвивати там свої здібності;

— не про ухил навчання, а про те, які перспективи у дитини з цим ухилом після закінчення школи в житті;

— вступить дитина в хороший університет, і чи буде вона потім в житті мати достатній заробіток.

Вони хочуть, щоб дитина була щаслива, але ще не розібралися, що для цього потрібно: тепличні умови і "добра" вчителька, яка все дозволятиме і потуратиме, або "сувора", у якої можна навчитися розуму. Або й те й інше разом.

Вони запитують, скільки в школі комп'ютерів? Хоча замість цього слід було б запитати, скільки відсотків вчителів в школі спілкуються з комп'ютером на ти

Вони запитують, скільки в школі комп'ютерів? Хоча замість цього слід було б запитати, скільки відсотків вчителів в школі спілкуються з комп'ютером на ти і активно користуються мобільними додатками?

Вони чомусь не питають, як владнати конфлікти (хоча все одно колись доведеться з цим зіткнутися).

Ще слушно було б запитати, яка в школі система оцінок, заохочень і покарань, чи не є вона принизливою? Чи не ставлять погані оцінки "спеціально"? І як вирішуються питання з оплатою, якщо вона є.

Адже важливо розуміти, не "скільки це коштує", а "чи варто воно того"?

Адже вже зараз варто замислится над тим, чи не буде ваша дитина потім років до тридцяти сидіти у батьків на шиї лузером і проклинати всіх підряд на вуличних страйках.

То чи не варто завчасно підшукати школу, де дають два в одному: і фундаментальні знання, і практичні, за допомогою міжпредметних кейс-уроків?

Вміти програмувати, заробляти і витрачати гроші, добре знати мову, вміти працювати в команді, вміло переробляти інформацію, швидко друкувати на клавіатурі і на 3D-принтері

А саме: вміти програмувати, заробляти і витрачати гроші, добре знати мову, вміти працювати в команді, вміло переробляти інформацію, швидко друкувати на клавіатурі і на 3D-принтері, вміти виділяти пріоритети, спілкуватися з усіма, ставати ерудованим, досягати цілей, все робити вчасно і ще 50 аналогічних умінь і навичок. Включаючи друзів на все життя.

Добре, що останнім часом означився стійкий тренд, коли батьки знаходять дійсно прогресивну школу, у випускників якої життя складається вдало і благополучно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі