Лунін переріс молодіжний футбол

Андрію зараз важливо отримувати ігрову практику

Воротар мадридського "Реалу" Андрій Лунін ніяк не може вирішити власне майбутнє на наступний сезон. Оренда в "Леганесі" завершилася, а в "Реалі" може претендувати тільки на місце третього воротаря. Зінедін Зідан віддає перевагу досвідченішим Тібо Куртуа і Кейлору Навасу. Тому Лунін у кращому разі потраплятиме до заявки в кубкових матчах, коли хтось з основних воротарів отримає травму.

Андрію зараз важливо отримувати ігрову практику. Грати побільше. Не боятися йти в оренду. Не варто задумуватися над вибором клубу. Навіть якщо буде із Сегунди (другий за силою дивізіон Іспанії) чи команда з іншого чемпіонату. Це нормальна практика для сучасного футболу. Молодий футболіст, який з різних причин не може потрапити до складу своєї команди, повинен думати про ігрову практику, щоб не зупиняти розвиток власного прогресу.

Андрій Лунін – один з небагатьох українських воротарів, хто прагне знайти себе у Європі. Поки ніхто з українських голкіперів не грав у командах рівня "Реалу". Це великий успіх і хороша футбольна репутація для України.

Не варто говорити зараз про те, помилковим чи ні був перехід Луніна рік тому до "Реалу". Цей трансфер вже реальність. Треба думати над тим, як тепер прогресувати і завоювати місце в складі. Гру Луніна перед придбанням детально вивчали. Вони не взяли б воротаря за серйозні гроші, якби не бачили у ньому перспектив. З часом, якщо Андрій проявлятиме наполегливість і вміння чекати – отримає свій шанс в "Реалі".

Якщо Андрій проявлятиме наполегливість і вміння чекати – отримає свій шанс в "Реалі"

Андрій в такому віці, що може покращувати власну гру. Ще є можливість вчитися та переймати досвід. У Іспанію може додати у грі ногами. Особливість цього чемпіонату в тому, що воротарі мають на рівні з польовими гравцями грати ногами.

Перемога для Луніна в Польщі на молодіжному Кубку світу – плюс. Але складається враження, що Андрій вже переріс рівень юнацького та молодіжного футболу. Відрізняться від своїх однолітків розсудливістю. Успіх на молодіжному рівні – добре, допоможе в самоствердженні, але варто думати про розвиток клубної кар'єри в професійному футболі.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі