Хацкевич розумів власну безальтернативність

Його штаб потребує тренера-аналітика

"Динамо" продовжило контракт з Олександром Хацкевичем. Це не несподіванка. Усе до цього йшло.

Коли хочуть реально призначити тренера або придбати футболіста, то намагаються не афішувати. Майже весь травень в медіа було багато інформації, що той чи інших спеціаліст може очолити "Динамо". Говорили і про українців, і про іноземців. Серед всіх перелічених кандидатур не було жодного реально претендента на роботу в "Динамо". Скоріше, називали тих, хто з різних причин не міг успішно працювати в Києві. Весь цей "інтерес" динамівців до інших тренерів був схожий на банальний маневр під час переговорів з Хацкевичем, де тренер не мав розуміти власну безальтернативність.

В збірній України не тільки Циганков, але і Миколенко виглядають ефективнішими, ніж у своєму клубі

За два сезони роботи Хацкевича результату в "Динамо" не було. Похвалитися розвитком молодих футболістів теж не доводиться. Молоді в команді вже не так і багато. Наприклад, в збірній України не тільки Циганков, але і Миколенко виглядають ефективнішими, ніж у своєму клубі. Там з ними індивідуально працюють, вказують на помилки.

Можливо, в такій ситуації буде корисним запрошення в тренерський штаб людей, які займатимуться аналітикою і тактикою. Але тут важливо, щоб головний тренер прислухався до них. Щоб для нього ця інформація була важливою. Працювати зі своїми знайомими – добре, але на користь команді не завжди йде.

Судячи з всього, влітку Хацкевич вже проводитиме селекцію під себе. Не буде бразильських футболістів. Але ми і до цього бачили, що тренер "Динамо" брав гравців під своє власне бачення футболу. До команди прийшов іспанський форвард Соль, атакувальний півзахисник Дуелунд, уругваєць Де Пена. Але команда суттєво не виросла завдяки цим гравцям.

Не чекаю чогось особливого від "Динамо" в наступному сезоні

Не чекаю чогось особливого від "Динамо" в наступному сезоні. Команда видаватиме хороші матчі не часто. Гратимуть у своєму звичному стилі. Навіть якщо не пройдуть до Ліги чемпіонів і не зможуть боротися за чемпіонство, Хацкевич допрацює сезон з "Динамо" до завершення.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі