Новий тренер "Шахтаря" повинен продавати гравців

Фонсека поки не заслужив на місце в "Ромі"

Здивований тим, що Паулу Фонсека залишив "Шахтар". З іншого боку, це вказує на наявність амбіцій у португальського тренера. Фонсека не хоче сидіти на одному теплому місці, просто отримувати зарплату і мати перемоги тільки на рівні України.

Кожен клуб повинен розуміти, що нічого довготермінового у сучасному футболі немає. Змінюються гравці й тренери. "Шахтар" десь живе на традиціях Луческу, який працював з командою дуже довго. Але такі приклади - виняток. Тому не має нічого страшного в тому, що Фонсека пішов після трьох років роботи у команді.

"Шахтар" десь живе на традиціях Луческу

Що за ці три роки Фонсека дав "гірникам" в плані розвитку? Свою роботу в Україні він не завалив. Намагався на початку щось міняти, але після перших невдач повернувся до футболу Луческу. На відміну від румунського тренера, Фонсека не підготував жодного гравця для "Шахтаря". З тих гравців, що були в команді, ніхто не виріс. Якщо за Луческу продавали гравці на десятки мільйонів євро, то у Фонсеки цього не було.

Сьогоднішні реалії "Шахтаря" такі, що для перемоги в чемпіонаті України багато не потрібно. Перспективи в єврокубках теж не найвищі. У такій ситуації участь в групі Ліги чемпіонів та виховання футболістів залишається головними цілями клубу. Звичайно, УЄФА дає щедрі призові за Лігу чемпіонів. Так само на продажу гравців можна заробити хороші гроші. Саме у таких критеріях має працювати новий тренер "гірників".

Фонсека не підготував жодного гравця для "Шахтаря"

Поки щось конкретне про Луїша Каштру сказати не можу. Думаю, в Україні не так багато людей, які стежили за роботою цього фахівця. Якщо у Каштру бачення футболу таке як у Луческу та Фонсеки – це правильний вибір для клубу.

Запрошення Фонсеки в "Рому" - великий аванс. Поки він не заслужив місця в команді такого калібру. Особливістю римлян є те, що ця команда має певні традиції. Для мене "Рома" асоціюється з роботою Капелло чи Спалетті. Те, що було за Ді Франческо, важко назвати футболом "Роми", бо команда була вкрай нестабільною. Втратила і власний стиль гри і легенд – у клубі уже немає ані Тотті, ані Де Россі.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі