Якщо суспільство вважає, що жінки гірші в математиці, так і буде

Зі стереотипами можна боротись активною комунікаційною політикою

Чоловіки кращі математики або ІТшники, ніж жінки. Ні, не кращі. Це залежить від того, що вважає суспільство в якому вони працюють. Якщо суспільство вважає, що жінки гірші, то вони будуть гіршими. Якщо нічого про це явно не кажуть, то теж будуть гіршими. Якщо ж суспільство активно адвокатує ідею, що жінки в математиці рівні з чоловіками, то вони будуть рівними. Так можна інтерпретувати дослідження про стереотипи.

У дослідженні жінкам і чоловіками давали тести по математиці. В одних випадках говорили, що цей тест знаходить різницю в навичках математики між чоловіками та жінками. В інших говорили, що цей тест не знаходить цієї різниці. Ще в інших - нічого не говорили.

В тих випадках, коли говорили, що тест не знаходить різниці між чоловіками та жінками, жінки давали такі самі результати як і чоловіки. В інших двох випадках, жінки давали гірші результати, ніж чоловіки. Тест проводили серед експертів з математики.

Що ці дослідження означають? Те що стереотипи "жінки гірші в математиці" створюють умови в яких жінки дійсно стають гіршими в математиці.

З цим можна боротись активною комунікаційною політикою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі