До шоколаду ставтеся, як до природних ліків

Десерт довгожителя: яблуко і чорний шоколад

Що ж такого особливого у такому поєднанні?

Яблуко містить потужний флавоноїд кверцетин, який не лише продовжує здорове життя, але і саму тривалість життя.

Яким чином?

Кверцетин яблука сприяє самознищенню старіючих клітин внутрішньої стінки судин та стовбурових клітин кісткового мозку

Кверцетин яблука сприяє самознищенню (апоптозу) старіючих (сенесцентних) клітин внутрішньої стінки судин (ендотелію) та стовбурових клітин кісткового мозку. Це:

• покращує роботу нирок, серця;

• посилює стресостійкість клітин;

• пригнічує запалення, незалежно від його локалізації;

• знижує ризик мутацій;

• покращує стан м'язів та запобігає дряхлості (саркопенії), яка тихо знищує наші м'язи, а з ними - і нашу силу та енергію;

• стимулює аутофагію;

• покращує витривалість (важливо для тих, хто займається інтенсивною фізичною активністю та спортом);

• зменшує ризик остеопорозу;

• оздоровлює кишечну мікрофлору.

Кверцетин є потужним інгібітором (сповільнювачем) Р-глікопротеїна, білка, який заважає лікам виявляти свою дію (дуже важливо, наприклад, при хіміотерапії).

Засвоюваність (біодоступність) кверцетину низька. Але. Пектин (клітковина м'якоті) яблука покращує засвоюваність. Ось чому яблуко корисніше, ніж яблучний сік.

Яблуко корисніше, ніж яблучний сік

Рутин яблук:

• захищає печінку від ожиріння (стеатозу);

• гальмує запальні процеси в печінці;

• захищає від однієї з провідних причин старіння - глікації білків;

• нормалізує тиск крові;

• зменшує жир навколо талії (вісцеральний жир, вкрай небезпечний для здоров'я).

Купуйте 100% чорний шоколад, і вживайте по шматочку-два в день

Шоколад (без цукру і максимально чорний!) є джерелом катехінів:

• покращує пам'ять, запобігає відкладенню амілоїдного білка в нейронах, який є причиною нейродегенерації, має потужну нейропротекторну дію, запобігає депресії;

• має майже зцілюючу дію на тих, у кого високий рівень цукру;

• нормалізує тиск крові;

• виводить зайву рідину з організму;

• знижує ризик хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

P.S. Я би радила ставитися до шоколаду, як до природних ліків і купувати 100% чорний (так, він дорогий), і вживати його по шматочку-два в день, і не купувати все, що нижче 85% (і навіть такий не є суперздоровим, бо багато цукру і зайвого жиру).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Олексій Арестович Військовий експерт
Сергій Сингаївський Письменник, перекладач
Євген Клопотенко Кулінарний експерт
Дмитро Кулеба Дипломат
Погода