Що їсти, щоб мозок приймав правильні рішення

Здоровий мозок і кишечник - це два "Атланти", на яких тримаються всі функції нашого тіла, наші емоції, сприйняття світу

Один "Атлант" підтримує іншого, і лише разом вони — сила.

Обидва люблять дуже подібну їжу, бо ще в утробі матері розвинулись із однієї тканини.

Ця їжа дуже проста:

1. Трохи бобових, бо це супер продукт, який поєднує білки з розчинною клітковиною. Бобові живлять "елітну" мікрофлору кишечника, а та, із вдячності, синтезує КЛЖК (коротколанцюгові жирні кислоти), які омолоджують кишечник і мозок.

Мозок приймає правильні рішення, і ми отримуємо від цього приємні емоції.

2. Червоний пекучий перець пригнічує розмноження умовно патогенної мікрофлори, щоб знала своє місце.

Червоний пекучий перець пригнічує розмноження умовно патогенної мікрофлори, щоб знала своє місце

3. Томатний сік - це поліфеноли, каротиноїд лікопен, які зміцнюють ГЕБ (гемато-енцефалічний бар'єр). Цей фільтр-трудяга, який невтомно працює, вибираючи з потоку поживних речовин, які поступають з током крові у мозок, лише найкращі.

4. Олеанолова кислота оливкової олії - це і природній протизапальний засіб, і "омолоджувач" судин і засіб, який стимулює самоочищення клітин від різного роду сміття, і входить до складу багатьох оздоровчих дієт: Середземноморської, DASH (від високого тиску) і MIND - дієти для здорового мозку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Іраклій Джанашия Експерт з питань національної безпеки та оборони України в UIF
Наталія Лелюх Лікар акушер-гінеколог
Остап Яриш Журналіст української служби "Голосу Америки"
Наталя Д'ячкова Директор юридичної компанії "Скарга"
Олександр Лієв Голова Асоціації індустрії гостинності України
Погода