Європейські популісти об'єднуються в єдиний фронт

Така конфігурація небезпечна для України

Націонал-популісти об'єднуються в єдиний фронт напередодні виборів до Європарламенту.

Сьогодні чотири праві популістські партії підписали угоду про формування єдиного блоку на вибори, щоб посилити свої шанси отримати побільше мандатів.

До нового об'єднання під назвою "Європейський альянс за людей і нації" (EAPN) увійшли:

1. Італійська "Ліга" (Маттео Сальвіні);

2. Партія "Істинні Фіни" (Оллі Котро);

3. Німецька "Альтернатива для Німеччини" (Йорґ Мойтен);

4. Данська народна партія (Андерс Вістізен).

Об'єднувальними "скріпами" партій є відкат ліберального курсу ЄС, ослаблення наднаціональних структур Євросоюзу та посилення ролі національних парламентів і урядів.

Правда, у них різні соціально-економічні програми, що і буде слабким місцем нового альянсу, особливо під час формування коаліції в Європарламенті після виборів. Якщо, звичайно, вони якось не домовляться про компроміси.

Мало не забув. Велика частина членів цих партій сповідують більш "прагматичний" підхід до Росії - евфемізм, за яким криється бажання скасувати частину санкцій проти РФ і нормалізувати відносини з Москвою.

Велика частина членів цих партій сповідують більш "прагматичний" підхід до Росії - евфемізм, за яким криється бажання скасувати частину санкцій проти РФ і нормалізувати відносини з Москвою

До нового об'єднання незабаром можуть приєднатися:

- Партія "Фідес" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, особливо після того, як їх викинули з Європейської народної партії тиждень тому.

- Польська партія "Право і справедливість" Ярослава Качинського, особливо після запуску Брюсселем наступного етапу санкціної процедури днями.

- Австрійська "Партія свободи" Гайнца-Крістіана Штрахе.

- Голландська "Партія свободи" Ґеерта Вілдерса.

- Британська "Партія незалежності Сполученого Королівства", якщо Лондон братиме участь у виборах, в чому я поки сумніваюся.

- Французький "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Зараз Сальвіні веде з усіма активні переговори. Йому допомагають адепти правих сил з США на чолі з колишнім стратегом Дональда Трампа - Стівеном Бенноном. Для них вибори в Європарламент - це битва за майбутню Європу, ідеологічний "хрестовий похід".

Чи варто мені говорити, що така конфігурація небезпечна для України? Думаю, питання риторичне.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі