Схід і південь вже не голосує за "Росію", хоча ще не знає, чим і ким є Україна

Дух експерименту сидить у нас підсвідомо

Про негатив поговорили, тепер про позитив:

- ці вибори демократичні. В РФ та "опозиції" скрізь кричали про фальсифікації. Але серйозних і системних порушень немає.

- з топ-5 кандидатів тільки один - проросійський. 10-12% Бойка - це може й багато, але це поразка з огляду на те, який ресурс на нього працював (Інтер, 112, Ньюзван і т.д).

- порядок денний цих виборів - реформи. Не повернення в СРСР, не "нормалізація" з Росією, не завоювання сусідів, не чистота нації - а реформи. Чи вийде в наступні 5 років краще, ніж в попередні - сумніваюся, але великий двіж у суспільстві продовжується.

Порядок денний цих виборів - реформи. Не повернення в СРСР, не "нормалізація" з Росією, не завоювання сусідів, не чистота нації

- Україна - справжня демократія, де є свобода, конкуренція, неочікуваність і взаємний контроль.

- запит на "стабільність", який підтверджують соцопитування, на цих виборах не справджується. Українці продовжують любити ризикувати. Не знаю, чи це добре зараз, але дух експерименту сидить у нас підсвідомо.

- схід і південь України вже не голосує за "росію" чи "срср". В образі Зе він голосує за "Україна - не Росія", хоча ще не знає, чим і ким Україна є. Це теж симптом руху країни на Захід, хоч і дуже неоднозначний симптом.

Я проти Зе, але він є симптомом певних процесів. Частина цих процесів погані, частина - хороші.

Текст є постом автора у мережі Facebook і не написаний спеціально для Gazeta.ua.

Текст передруковується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі