Збірна України з футболу краще руйнує, ніж креативить

Люксембург зіграв несподівано сильно

Андрій Шевченко добирає гравців, які здатні креативити, думати на полі. Якщо футболіст гарно проявив себе у клубі – матиме можливість "засвітитися" у збірній. Раніше такого не було.

Фоменко використовував обойму з 12-13 осіб, які постійно грали. У двох останніх матчах Шевченко дав можливість 15-16 гравцям себе проявити. У когось вийшло показати себе із найкращої сторони, в когось - не зовсім. Але загалом, це ознака якості тренера, який вміє довіряти гравцям, щоб наступного разу вони зіграли краще.

Вдало матчі за збірну провів воротар Андрій П'ятов. Завдяки йому збірна пропустила тільки одного разу. Поки ми ще можемо руйнувати краще, ніж креативити. В матчі проти Люксембургу відсутність Степаненка давалася взнаки. Бракувало гравця, який би в середині поля міг випереджати атаки суперника. В сучасному футболі важко досягти успіху без якісного хвилеріза.

Бракувало гравця, який би в середині поля міг випереджати атаки суперника

Збірна не так багато створила за ці два матчі біля воріт суперника. Річ у тому, що Зінченко в клубі намагається встигати за думками партнерів. У збірній йому самому потрібно вести гру команди. Якщо Олександр швидко приймає рішення, що підтвердив його асист на Циганкова в першому голі, то часто партнери просто не встигають за його думками. Це стосується і Малиновського, але меншою мірою.

Не найкращі матчі провів Коноплянка. Річ у його клубних справах. Не може гравець перебувати в поганій формі в клубі, а в збірній виступати якісно. Для вдалої гри потрібен тонус, щоб гравець відчував ритм, момент. Виходить так, що Коноплянка має вдалі епізоди, а буває просто губиться. Те, що Женя взявся виконувати всі небезпечні штрафні у Люксембурзі – мені не сподобалося. Все було передбачувано.

Коноплянка став дуже прогнозований. Його гру вже вивчили суперники

Коноплянка став дуже прогнозований. Його гру вже вивчили суперники. Він перетримує м'яч. Сказати, що вже не лідер, чи не потрібен збірній – не можна. Варто його імплантувати в команду гру.

Не чекав такої гри від Люксембурга. Тактично грамотна команда. Футболісти доволі добре працюють із м'ячем. На нашому правому фланзі оборони час від часу виникали проблеми.

Процес усвідомлення того, що збірна України – лідер і може успішно грати проти Португалії – доволі довгий. Проблема в тому, що рівень нашого чемпіонату не дозволяє гравцями розвиватися, прогресувати. Важливо, щоб саме в збірній підопічні Шевченка намагалися вчитися грати у футбол.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі