Досить обирати між меншим і більшим злом

Політика перетворилася на шоу та імітацію

Революції незалежної України змінили наш народ. Ми всі усвідомили ціну демократії і свободи. Зробили вибір на користь Європи. Зрозуміли, що можемо опиратися лише на власні сили та ресурси.

У нас є поступ в окремих сферах. Ми зуміли на певний час захисти Україну та частково відновити армію. Ми рухаємося у Європу.

Проте реформи тривають надто повільно. Рівень корупції надто високий. Економіка контролюється людьми, яких можна порахувати на пальцях. Політика перетворилася на шоу та імітацію: де сміються над важливими речами, де партії та окремі політики продаються і купуються пачками, де втрачені цінності, а нас змушують відмовлятися від своїх принципів та обирати "менше зло".

На жаль, революції не змінили цих імітаторів. Вони далі переконані, що народ можна дурити вічно, змінюючи декорації. Імітатори говорять те, що люди хочуть почути, щоб обдурити та пограбувати знову.

В цьому причина відсутності належного поступу вперед. Тому у нас людина служить державі, а не навпаки.

Подолати імітацію, брехню, аморальність, можна лише через справжність, правду та цінності

Подолати імітацію, брехню, аморальність, можна лише через справжність, правду та цінності. На цих основах можемо перезаснувати Україну в інтересах людей, які тут живуть.

Так робили всі визначні реформатори-неоконсерватори. Маргарет Тетчер, Рональд Рейган, Шарль де Голь. Вони зробили свої країни великими і сильними, бо опиралися на цінності держави для людини і свободи.

Митрополит Андрей Шептицький почав економічне відродження через правду, коли закликав українців не продавати голос на виборах, підтримувати політично та економічно своїх земляків. Спільно захищати свої інтереси, не чекаючи "подачок".

Як в обороні нашої держави, так і в зміні політики, ми можемо опиратися лише на себе.

Для цього важливо гуртуватися навколо:

• християнських цінностей, що є орієнтиром внутрішньої і зовнішньої політики;

• людини, її інтересів, прагнень, прав для чого створюються державні органи та органи місцевого самоврядування;

• вирішення існуючих проблем на ціннісних орієнтирах та об'єктивно існуючих спроможностях, а не на бажанні "вгадати очікування виборців";

• усвідомлення, що демократія – це рух до свободи через чітке дотримання процедур;

• відновлення справедливості та верховенства права.

Нам потрібна держава:

• де сформовано спроможні громади і більшість проблем, з якими стикається людина, вирішуються на місцях;

• де інститути влади створюють умови, а людина працює на себе;

• де допомога надається тим, хто її дійсно потребує, особливо матерям, дітям, ветеранам та людям з інвалідністю;

• де оборона забезпечена сильною армією, розвинутою територіальною обороною, законом про зброю для населення;

• де корупцію подолано через усунення причин, якими є надмірна моноплізація ринків, вплив чиновницького апарату на розподіл ресурсів;

• де в уряді сконцентрована повнота виконавчої влади і виключно уряд відповідальний за економічну політику;

• де відповідальна місія служіння громаді забезпечується через міцний зв'язок та залежність обраного політика від громади.

Чим сильнішою буде підтримка ваших цінностей, тим швидшими будуть позитивні зміни

Сьогодні мені делегували честь представляти наші спільні цінності на виборах президента як одному з рівних. Свій професійний життєвий шлях розпочав з вчителя історії. У політику прийшов у той час, коли не було потужних медіа, а твій авторитет забезпечувався щоденним спілкуванням з людьми. Коли сказане слово мало вагу. Здобув великий управлінський досвід, проте усвідомив, що мені набридло допомагати тим, хто насправді не хоче змін.

Вибори — це не спосіб обрання "меншого зла". Це засіб показати свою позицію і прихильність до важливих для Вас цінностей. Через демонстрацію такої позиції і відбуваються зміни. Голосувати треба не за рейтинг, не за шанси перемогти, а за шанс реалізувати свою політику. Чим сильнішою буде підтримка ваших цінностей, тим швидшими будуть позитивні зміни.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі