Іспити, тестування і ЗНО відімруть

Роботодавцям папірці вже не цікаві

Якими мають бути іспити?

Треба прислухатися до стейкхолдерів (зацікавлені особи. - gazeta.ua) освіти і до тих, хто користується її плодами. Дійсно, а чого вони хочуть і що їм треба?

Виявляється, роботодавців найменше цікавить, наскільки легко людина запам'ятовує факти і торохтить їх скоромовкою. Хоча саме цьому вчать в школі та у вузі. Там іспити потрібні, щоб не знання проявити, а отримати документ у вигляді диплома, атестата або сертифіката.

Але багатьом роботодавцям папірці вже не цікаві. Тому всі іспити, тестування і ЗНО колись відімруть, як неадекватні вимогам життя.

Головне, щоб школяр, студент і працівник добре синтезував ідеї та вмів швидко їх втілювати у справу. Ще, можливо, продемонстрував якісь людські якості. Це теж стало, нарешті, цінуватися.

Хороша людина - це вже професія або принаймні - її важлива частина

Треба ж! Хороша людина - це вже професія або принаймні - її важлива частина.

У майбутньому завдання на іспиті виглядатиме приблизно так: "Використовуйте пошуковики і Вікіпедію, щоб знайти інформацію, необхідну для відповіді на це питання... Відфільтруйте зайве, доповніть головний сенс своїми ідеями і засвоєними раніше знаннями, створіть варіанти конструкцій з різнокаліберних фрагментів і виберіть кращу опцію за тими параметрами, які ви собі вибрали на самому початку".

Вирішите спочатку це завдання самі, а потім разом з командою.

І це буде зовсім інша справа.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі