США можуть зірвати будівництво "Північного потоку-2". Німці нервують і брешуть

Газпром не здатний самостійно будувати масштабні підводні газопровідні системи

Проект газопроводу "Північний потік-2" є нічим іншим, як політичним проектом. Проте зупиняти його на цій стадії вже недоцільно. Таку думку висловив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

"Відмовлятися від нього зараз, після 10 років дискусій, виконання 90% робіт, було би поганою ідеєю", - заявив він.

Таке висловлювання є чистою маніпуляцією! По-перше, дискусії ведуться не 10 років, а 3,5 - з моменту ініціювання Газпромом "Північного потоку-2" на Петербурзькому міжнародному економічному форумі 2015-го. По друге, ніяких 90% робіт ще не виконано. Якщо взяти співвідношення кілометражу укладених труб до загальної довжини двох ниток, то це на сьогодні не більше 20% (~500 км : ~2500 довжини обох ниток = 1/5). Це не рахуючи немалого обсягу набережних та пуско-налагоджувальних робіт, а також беручи до уваги, що робіт по EUGAL - ще кінь не валявся (це відвідний від "Північного потоку-2" газопровід через усю Німеччину, Чехію в напрямку австрійського Баумгартену, без якого газ далі балтійського узбережжя ФРН нікуди не потрапить).

Ніяких 90% робіт ще не виконано. Якщо взяти співвідношення кілометражу укладених труб до загальної довжини двох ниток, то це на сьогодні не більше 20%

Тому, аргумент Ішингера просто нікчемний! Інша справа, хто його так (дез)інформував? Можу припустити що без Шредера чи Варніга тут не обійшлося.

Ще одна брехня з Берліну: цей проект не зірве вже ніхто.

"Санкції США можуть призвести до виходу з нього західних компаній, у тому числі німецьких концернів. Це, однак, не призведе до згортання проекту. У такому разі Росія реалізує його самостійно, і тоді вже ніхто не матиме впливу на збереження транзиту газу через Україну", – заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Газпром технічно не здатний будувати такі масштабні підводні газопровідні системи. Їх для нього будують західні компанії - або італійська Saipem або швейцарська Allseas Group, як зараз із "Північним потоком-2". Усе що збудував Газпром під водою - це короткий і на мілководді газопровід "Джубга - Лазарєвське - Сочі".

Тому якщо США натиснуть на швейцарців, то Газпром спіймає облизня.

Ну а німці не отримають відкати. Тому так нервують і "женуть пургу" в стилі Гебельса - чим більша брехня, тим легше в неї повірять.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі