Субсидії дадуть грішми, щоб Порошенко подобався виборцям? Демократія так і працює

Будуємо країну вільних людей

Міністр соціальної політики Андрій Рева пропонує видавати субсидії грошима напряму людям. Це правильне рішення. Три причини чому:

1. Економічна наука вважає, що найбільш ефективно видавати субсидії грошима на руки. Це створює мотивацію для людей споживати менше (субсидованих послуг) і зекономлені гроші витрачати на інші необхідні потреби.

2. Ми будуємо країну вільних людей. Люди мають право вільно розпоряджатись допомогою, яку надає держава.

3. Видача субсидій грошима на руки, а не перерахування цих грошей приватним чи державним компаніям зменшує можливості для корупції.

Видача субсидій грошима на руки, а не перерахування цих грошей приватним чи державним компаніям зменшує можливості для корупції

Видання "Страна.uа" написало, що це схема Порошенка перед виборами, щоб сподобатись виборцям. Правильно, демократія так і працює. Щоб сподобатись виборцям політики роблять правильні рішення. Ніхто не заважав монетизувати субсидії попереднім політикам, але вони чомусь вирішили цього не робити (на мою думку, тому що монетизація зменшує можливості для корупції і надає більше грошей напряму людям).

При системі прямої видачі грошей на руки важливо чітко адмініструвати хто має отримувати гроші, а хто ні. Також важливо створити умови для отримувачів грошей для зменшення споживання послуг, щоб вони могли економити видані гроші і витрачати їх на інші необхідні товари та послуги.

Сподіваюсь уряд працює над посиленням адміністрування видачі грошей (щоб зменшити неефективну видачу і запобігти корупції) та створенням умов для можливостей енергозбереження (зменшення споживання).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі