Називати США союзником України може лише або пропагандист, або романтик

Не нас вони підтримують, а свої принципи

Усі офіційні посадовці люблять називати у нас США "союзником".

Цікаво, на підставі чого вони це роблять?

Сьогодні річниця підписання Будапештського меморандуму. Підписання цього документу було б неможливим без надзвичайно активного тиску Штатів.

Окрім даного документу політика роззброєння України була офіційною позицією США протягом тривалого періоду.

Фактично, будь-яка допомога Україні прив'язувалася до програм із роззброєння. Це говорить про стратегічну політичну лінію.

США, загалом, можна зрозуміти. Непрогнозований уламок імперії з великими арсеналами - це не той фактор, який потрібен у світових розкладах. Але це так само свідчить, що США навіть теоретично не розглядали Україну в якості союзника. Інакше би їх інтерес не обмежувався лише роззброєнням.

Знову ж таки, я не обвинувачую США у тому, що ми опинилися 2014 року без армії. Ні, це ми все - самі. Але стверджувати, що Америка була колись союзником України, може лише або цинічний пропагандист, або наївний романтик.

Поки що ми - об'єкт обмеженої допомоги США, що спрямована на протидію агресивним спробам Росії переглянути світовий порядок

Статус союзника США - це дуже серйозно. Звісно, теоретично ми могли би ним бути, але не в якості корупційного уламку імперії з політичною елітою, ідентичною до самої імперії.

Поки що ми - об'єкт обмеженої допомоги США, що спрямована на протидію агресивним спробам Росії переглянути світовий порядок.

Знаю, мені скажуть, що США "підтримують Україну". Друзі, не нас вони підтримують, а свої принципи, які, як це не дивно нам чути, мають у межах політики США значення. Ну і не можна просто так публічно зробити вигляд, що агресія Росії - це норма. Точніше, можна, але це зробить тебе самого об'єктом атак.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі