Візьміть себе в руки і не купуйте дурниць у "чорну п'ятницю"

7 сумнівних пропозицій нашого магазину

Наближається важливий день у нашому житті. Ні, я не про весілля і не про Новий рік. Настає "чорна п'ятниця". Сакральний день суспільства споживачів, коли потрібно хоч щось купити. І неважливо, знадобиться вам це чи ні. Головне, щоб дісталося зі знижкою. Хоча і дисконт не завжди справжній, і сама річ не надто придатна, а все одно важко не піддатися на давні добре відомі трюки продавців дешевого щастя, - пише Іван Компан для NV.ua.

А якщо взяти себе в руки, та й відмовитися купувати розпродажну абищицю, яка не дасть вам нічого, крім ілюзій і майбутнього клопоту. Ну, наприклад, ту, що сьогодні так щедро представлена в нашому магазині:

1. Газ по $90. Сумнівна пропозиція. Та й стане можливо тільки, якщо в кожному українському місті відкриє вентиль і зірве пломбу на двері в котельню не наш президент, а сусідній.

2. Кредити під 5%. За такою ставкою в борг дають тільки багатим, чесним і красивим. Наприклад, Apple. Так що, поки не навчимося випускати власні iPhone, не зберемо на рахунках $250 млрд і не почнемо роздавати їх акціонерам, тобто народу, у вигляді дивідендів, за кредити доведеться платити по повній.

Навіщо нам цей Урал з Кубанню? Товар залежаний. Тільки в комірчині пилом припадатиме

3. Стратегія "Україна від Карпат до Уралу". Популярний товар на прилавку у любителів міфології. Тільки задумайтеся, навіщо нам цей Урал з Кубанню та іншими сумнівними територіями. Нехай навіть і з величезним дисконтом. Адже товар залежаний. Тільки в комірчині пилом припадатиме.

А якщо в інший відділ зазирнути, які товари тут пропонують?

4. Євробляхи. Ну і що, що нечесно. Ну і що, що відібрати можуть, коли влада, нарешті, владою стане. То й нехай, що на кожному кроці насміхаються і матюкають. Дешево ж!

5. Новобудови. Популярний епітет, часто застосовуваний щодо українських активів – "недооцінені". Такими вважалися Укртелеком, енергокомпанії, Одеський припортовий. Тепер стверджуємо, що нерухомість у нас недооцінена. А може, правильніше сказати, дешева. І з кожним роком ще дешевшою стає. Утримувати дорого, попит не зростає. То може, не варто поспішати. Як у десяти кросівках, нехай і куплених за півціни, одночасно не ходитимеш, так і в десяти квартирах однієї сідницею не всидиш.

Як у десяти кросівках, нехай і куплених за півціни, одночасно не ходитимеш, так і в десяти квартирах однієї сідницею не всидиш

6. Українські дипломи про вищу освіту. Грошові витрати, звісно, копійчані, порівняно з якісним товаром за повну вартість десь у Європі чи США. Ось тільки цінності ніякої немає. Дешево і марно. А головне, що чотири-п'ять молодих найпродуктивніших років на вітер будуть викинуті. Дуже дорога плата за шматочок нікому не потрібного і ніким не визнаного картону з гербовою печаткою.

А скільки грошей ми зазвичай на касі залишаємо, там, де жуйки, цукерки та різні шоколадки з пальмової олії, що створюють оманливу ілюзію швидкої ситості! Так і тут є свій товар зі швидким результатом:

7. Різні семінари, що обіцяють зробити вас "щасливими лідерами зі здібностями суперпродавця і мегапереговірника". Дешево і швидко. Зайшли в аудиторію невпевненим у собі неуком, а за кілька годин вийшли Олександром або Наполеоном. Ось тільки, куди ці здібності потім подіти? Ну, Кабмін з парламентом – зрозуміло, але ж не можуть вони всіх прийняти?

Так, а що ж робити? Адже не можна в такий день без покупки. А може просто гарну книгу купити, бажано класичну, нехай і за повну ціну. Читати її, звісно, складно з незвички. Не те що сучасних "геніїв", з матами та англіцизмами. Але, коли до кінця дочитаєш, дивись, і зрозумієш, що не варто за різним дешевим сміттям бігати. А не зрозумієш, то на розпродаж завжди встигнеш. У нас магазини ще довго будуть відчиненими.

Передруковується з дозволу автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі