Як відрізнити принца від коня

6 ознак хорошого чоловіка

На жаль, навіть найсильніше кохання не гарантує вдалий шлюб. Пристрасть швидко минає, а стосунки не завжди залишаються хорошими. Ніхто не має стовідсоткової гарантії подружнього щастя. Але існують ознаки, які допоможуть відрізнити "принца від коня".

1. Повага до чужого світогляду.

Жінки, обираючи партнера, часто намагаються знайти того, хто має спільні з ними інтереси, переконання, рівень освіти, уявлення про сім'ю чи стосунки. Утім важливо не те, скільки між вами спільного. Важливо те, як партнер реагуватиме на ваші з ним відмінності. Саме неприйняття різності у поглядах призводять до конфліктів у шлюбі.

"Принц" приймає той факт, що ваші з ним думки, бажання і погляди можуть відрізнятись

"Принц" приймає той факт, що ваші з ним думки, бажання і погляди можуть відрізнятись і готовий до того, щоб:

• задовольните ваше бажання навіть тоді, коли воно йому незрозуміле;

• поважати ваші погляди навіть тоді, коли сам має зовсім протилежні;

• вислухати вашу думку навіть, коли вважає її помилковою.

2. Позитивне відношення до вас. Ви у пріоритеті.

Людина, яка вас поважає, цінує і любить, обов'язково старатиметься проявити свої почуття. Зокрема, готовність прийти на допомогу, бажання вислухати, турбота про душевне та фізичне благополуччя.

Оскільки ви у пріоритеті, то у нього:

• завжди знайдеться час для зустрічей або розмов;

• ваші прохання не відкладають у довгий ящик;

• не шкода коштів, часу, зусиль;

• партнеру не складно зберігати вірність, бо він думає лише про вас.

3. Особисті якості чоловіка, які дають психологічну безпеку у стосунках.

Сумно, коли з пристрастю минає хороше ставлення до нас. Таке може трапитись, якщо гарне ставлення до жінки не частина характеру і переконань чоловіка.

Варто звертати увагу не лише на ставлення чоловіка до вас, а й на його особисті якості. Саме вони дозволять мати гарні стосунки навіть тоді, коли перша пристрасть перетвориться на нудну щоденну рутину.

Навіть закоханий чоловік, який не може керувати гнівом або має шкідливі звички, обов'язково проявить це у стосунках

Це набуває особливого значення, коли мова заходить про моральне і фізичне насильство у стосунках. Навіть закоханий чоловік, який не може керувати гнівом або має шкідливі звички, обов'язково проявить це у стосунках з близькими, друзями чи у своїх розповідях про колишніх.

4. Адекватна самооцінка.

Людина з неадекватною самооцінкою підсвідомо постійно намагатиметься підтримати свою самооцінку за ваш рахунок. Це може бути будь-що. Наприклад, постійні сумніви у вашій любові, необґрунтовані ревнощі, докори, що ви його не цінуєте, конкуренція на кшталт "хто кращий" тощо.

5. Почуття гумору, позитивне ставлення до життя і готовність розділити радість.

Останні дослідження у галузі сімейної психології говорять про те, що вміння розділяти радість з партнером важливіше, ніж готовність підтримати у скруті. Коли за вас щиро радіють без заздрощів і конкуренції – це саме ті щасливі миті, які запам'ятаються на все життя. Не менш важливо, щоб і чоловік міг вас розсмішити, щоб ви могли разом посміятися із жарту. А для цього потрібно почуття гумору!

Вміння розділяти радість з партнером важливіше, ніж готовність підтримати у скруті

У сучасному світі, де так багато проблем, складно жити з песимістом, який весь час у смутку чи депресії. Отож, такі риси характеру чоловіка, як здоровий оптимізм та позитивне ставлення до життя, напевно, важливіші ніж краса.

6. Вміння домовлятись і дотримуватись домовленостей.

Буденне життя – це ряд значних і дрібних рішень. А у подружньому житті ці рішення ще й потрібно приймати разом. Якщо у партнера немає уміння вести переговори, йти на компроміси і домовлятись, то спільне життя перетворюється на суцільний конфлікт і сварки. Не менш важливо, щоб чоловік дотримувався домовленостей, інакше жінки втратить до нього довіру. Разом з довірою спочатку втратиться повага, потім душевний спокій, а згодом любов та стосунки.

Людмила Малиновська, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі