Треба перейменувати державу на Україна-Русь. І від Росії лишиться пшик

Не хочу ділитися українськими скарбами з крадіями

Пропоную підвищувати ставки. Томос - це стимул. Чому б не перейменувати державу на Україна-Русь. В англомовній передачі - Ukraine-Ruthenia. Не Russia.

Міркую собі років десять. Обговорюю з різним недурним народом. Тому не лякайтеся. Історики думають на десятиліття. Їх на те спільнота виховала.

Якщо ми забираємо собі назад колись поцуплене, то я не хочу віддавати період між IX та XVII століттям комусь там назовні. Наше. Русинське. Богдан Хмельницький був "єдиновладцем руським". Виговський – гетьманом України і очільником Великого князівства Руського. Це було за Рюриковичів та за Свидригайла Ольгердовича з роду Гедиміновичів.

Повертаймося до класиків. "Історія України-Руси" Михайла Сергійовича. Акценти тоді розставила війна. Засновник Української академії наук Вернадський у споминах називав "українцями" тих, хто воює в армії Петлюри. Малороси сиділи вдома. Цей нюанс ми також добре відчуваємо. Треба повертати собі своє, століттями загартоване.

Вернадський у споминах називав "українцями" тих, хто воює в армії Петлюри. Малороси сиділи вдома

У першій згадці у 1187 році "Україна" - це був бойовий кордон Русі. І цей нюанс ми також відчуваємо. Саме так воно й стало назвою Неньки.

Тому пропоную піти подалі від комплексу меншовартості. Брати усе своє. Без компромісів. Ну піде на це років десять. Але ж ми – спільнота, яка усе робить, як їй хочеться. А не комусь. Що країна – Україна, то ясно. А що держава Україна-Русь, - то треба. Я жадібний, і не хочу ділитися українськими скарбами з епігонами та крадіями.

Уявіть собі, як потім будуть в жанрі політкоректності у підручниках історії у Європі перекладати усе із "russians" на "ruthenians". І від Росії лишиться пшик історії від Івана III до Путіна. До речі, треба встигнути, поки Путін та Кирило Гундяєв працюють невтомно. Саме вони дають нам шанс. Не загубимо!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі