Москві скрізь ввижаються "кровавые автокефальные мальчики"

РПЦ зараз "кругом погано"

Все ж таки ґундяївська Москва вже змирилася із втратою церковної України.

Агонія зі спробою зібрати всеправославний собор з "українського питання" оголила її подальшу втрату союзників - тепер з Російською православною церквою лишилися тільки серби й уламок Київської митрополії - Польська АПЦ.

Саме тому ґундяївській дипломатії скрізь ввижаються "кровавые автокефальные мальчики". Тепер от форсовано візит очільника РПЦ до Білорусі - вже цього тижня у Мінську "русские" зберуть "великий сходняк" - засідання Синоду МП.

А раніше відкладений рейд Ґундяєва до Молдови таки підтвердили на кінець жовтня.

Для РПЦ зараз "кругом погано" і вона, після українського ляпаса, не вірить навіть власним структурам у Білорусі та Молдові...

Добре хіба що їм в Іспанії. Там Асамблея православного єпископату - місцеві діаспорні архієреї Московського та Бухарестського патріархатів - запровадила цілий окремий місяцеслов. Он як! І взагалі - так, як дружать проти Вселенської патріархії на Піренеях "русские" й румуни - "ето нада умєть!".

Москва ще й може втрати навіть Казахстан

А в остальном - Москва ще й може втрати навіть Казахстан. Кажуть, Назарбаєв теж у шоці як Кремль використовує місцевих єпископів. І тому, приймаючи новий закон про релігійні організації, який посилюватиме мусульман, під шумок можуть "злити" православні катедри тій-таки Вселенській патріархії.

А що? Греків на всі континенти вистачає. Знайдуть кандидатів і на Астану з Алмати.

Аби добра воля!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі