Ви хотіли нові обличчя? Нате вам

Поява Яценюка зразка 2009 року дуже ймовірна

Соціологія каже: 40% українців хочуть бачити у владі нові обличчя. 17% - не знають за кого голосувати. Ще 14% не збираються йти на вибори.

Тобто, 70% людей не сприймають тих, хто сьогодні при владі. Виходить, що рейтинги, які нам показують — відносні.

Всі ці рейтинги "Тимошенко, Порошенко, Рабінович" не від 100%, а 30%. Тому є великий запит на нових лідерів. Але не просто нові обличчя, які пропонує нам олігархічна система. Тих, хто взагалі не має стосунку до політики. Як то Зеленський.

Олігархи кажуть: "Ви хотіли нові обличчя? Нате вам". Для чого це робиться? Щоб старі політики, які законсервували систему, на їхньому фоні здавалися кращими і потрібнішими. Таким чином їм створюється імідж "професіоналів".

Згадаємо перемогу Макрона у Франції. Чому він був і новим обличчям і сприйнявся населенням? Бо був справжнім професіоналом, який зарекомендував себе на державній службі. І тільки після цього сказав: хочу на вищу посаду.

Українці не хочуть бачити у владі стриптизерів, коміків чи тенісистів

Так і в Україні сьогодні є запит на нові професійні обличчя, а не просто нові обличчя з вулиці.

Українці не хочуть бачити у владі стриптизерів, коміків чи тенісистів.

Суспільство хоче бачити нових на базі цінностей, підходів, візії країни. А не так, що вчора хтось займався жартами, а сьогодні йде кандидатом у президенти.

Навіть у цьому політичному сезоні можуть з'явитися нові, професійні політичні проекти, лідери які балотуватимуться у президенти. Поява такого собі Яценюка зразка 2009 року дуже ймовірна.

Виросло нове покоління, яке хоче керувати країною

Натомість, всі ті хто вже зробив виборчий старт, зацікавлені щоб стара система не порушувалась і залишалась. З цим і пов'язані напади на активістів і подальше не розслідування справ. Система бачить, що виросло нове покоління, яке хоче керувати країною, але робити це інакше ніж політичні старці. Останні виховані у 90-их. Їхні методи ми бачимо по Одесі, Херсону, Харкову - побити, облити кислотою, підстрелити чи порізати. Система пручається і намагається знищити наступне покоління.

Давайте подивимося, хто сьогодні представляє найбільші партії. По-суті, це те саме покоління, яке у 2004-у конкурувало між собою. Хтось залишився з Юльою. Хтось був з Ющенком - Гриценко і Порошенко. А Рабінович з "Опоблоком" стояли за Януковича. Всі ці політики отримані у спадок від Кучми.

Треба зробити ривок і залишити цих людей у політичному минулому.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі