Подумайте тричі – перш ніж купити нежирні молочні продукти

Як вони шкодять здоров'ю

Ми вже мільйон разів чули, що нежирні молочні продукти - нездорово. Але інколи, так хочеться схуднути.

От зупиняєшся перед "молочною" полицею. Думаєш: "Все, від сьогодні візьмусь за себе різко і жорстко - ніякого цукру, жиру і булочок". І кладеш у кошик "нежирний" кисломолочний сир, 10% сметану, 0% кефір і 67% масло.

Не робіть так.

Бо присутність молочного жиру дає наступні бонуси:

- забезпечує відчуття ситості. Вживаючи знежирені продукти ми легко переїдаємо, бо відчуття ситості ніяк не настає;

Вживаючи знежирені продукти ми легко переїдаємо, бо відчуття ситості ніяк не настає

- з молочним жиром ми отримуємо вітаміни А, Д, Е, каротиноїди, вони жиророзчинні. В присутності вітаміну Д краще засвоюються кальцій та магній;

- відсутність жиру в кисломолочних продуктах компенсується вуглеводами, для покращення смаку. А вуглеводи стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою та пригнічують процес окислення ("спалювання") жиру, тобто схуднути на знежирених стає важче;

- знежирені, як і дуже жирні, погіршують засвоєння кальцію;

- молочний жир корисний для мозку та кишечної мікробіоти. Тому ви для себе робіть свій вибір, а от діткам і підліткам ні в якому разі не давайте знежирені.

До речі, про мозок та молочний жир.

В 2017 році журнал "Neurology" опублікував дані про те, що у тих, хто споживає виключно знежирені молочні продукти, вищий ризик розвитку хвороби Паркінсона. А от ягоди зменшують ризик її розвитку. Тому, якщо їсте кисломолочні (навіть нормальної жирності), завжди додайте жменю ягід - користі буде ще більше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі