"Припини негайно!" - не працює. "Ну, скажи, що ти хочеш!" - також

Як "знешкодити" малюка

Хочу обговорити злободенну для мам тему. Дитина ниє. Мабуть, складно уявити собі ситуацію, яка дратуює більше. Але в той же час, серце не камінь, дитину шкода. Ось і починається коливання від "ну, скажи, що ти хочеш!" до "припини негайно".

Не знаю, як у вас, а в мене з сином це не працює.

Давайте розберемося, чому.

Щоб зрозуміти, що переживає дитина, коли ниє, уявімо себе в подібній ситуації. Бувають у вас такі дні, коли нічого не хочеться, все не в радість? Коли зациклився на чомусь, і воно ніяк не відпустить? Так і у дитини.

Щоб зрозуміти, що переживає дитина, коли ниє, уявімо себе в подібній ситуації

Ось лише приблизний список можливих причин: спека, болить живіт, покусали комарі, на чомусь зациклився і по інерції все не так (не пішли на батут, не купили морозиво), втомився фізично або переситився емоційно і стало нудно.

Що робити?

1. Змиритися і не намагатися змусити дитину перестати скиглити. Зрозуміло, що це дратує. Але чи хотіли б ви, щоб вас хтось смикав, коли вам погано.

2. Якщо дитині щось заважає - прибираємо подразник.

3. Пробуємо переключити. Бажано змінити обстановку, вид діяльності, чимось погратися. Наперед можна придумати кілька цікавих ідей, щоб у потрібну мить діяти оперативно.

4. Тілесний контакт. Іноді дуже допомагає "знешкодити" дитину обійми. Це дозволяє малюку відчути себе, як в колисці, - захищено і безтурботно.

Іноді дуже допомагає "знешкодити" дитину обійми

5. Якщо все це не допомагає, то переходимо до пункту 1. Підтримуємо, чим можемо, і прокачуємо терпіння.

Ольга Товпенко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі