Чемпіонат світу в Росії. Як Україна програла інформаційну війну

Ефект від мундіалю не триватиме довго

Те, що Україна втрачає імпульс Революції Гідності та програє Росії інформаційну війну, було зрозуміло ще на початку 2017 року.

Однак, сьогодні будь-який об'єктивний оглядач, який хоча б іноді заглядає у міжнародний інформаційний простір, погодиться з тим, що Україна вже програла свій інформаційний двобій з підступним агресором.

Слід чесно визнати, що попри значні зусилля українського громадянського суспільства та велике сприяння з боку наших симпатиків за кордоном, події навколо Чемпіонату світу з футболу в Росії однозначно підтвердили цей невтішний результат. Не допомогли навіть чисельні нагадування активістів, парламентарів та громадських діячів про те, що Росія грубо порушує не лише міжнародне право, а й гуманістичні цінності ФІФА.

Чи могло б бути інакше на тлі продовження Україною торгівлі з Росією та підтримання з нею дипломатичних відносин?

Та чи могло б бути інакше на тлі продовження Україною торгівлі з Росією та підтримання з нею дипломатичних відносин?

Однак, залишається інше питання: чи вже виграла цю війну Росія? Вочевидь, наразі ні. Адже ефект від мундіалю не триватиме довго, а наявна інформація свідчить про наміри Кремля щодо подальшого "закручування гайок" стосовно населення країни і опозиції, що неодмінно не пройде поза увагою світової спільноти.

І хоча дехто у світі сьогодні все ще перебуває в добровільному полоні ілюзій і таким чином мовчазно погоджується з порушеннями прав людини в Росії, пробудження рано чи пізно настане і неодмінно поверне до дійсності тих, хто сьогодні воліє ховатися за зручними гаслами про "громадянський конфлікт в Україні".

Олег Бєлоколос, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі