Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
16.05.2018

Ядерна доза треша від ОБСЄ

Російським бойовикам їх заяви до одного місця. Інша справа - українська сторона

Зазвичай не особливо чіпаю ОБСЄ, бо криво-косо, але певну корисну функцію в районі бойових дій виконують. Але тут за добу вони видали ядерну дозу треша.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг знову повторює свою улюблену стару мантру про "вогонь у відповідь – це теж порушення домовленостей". Киває на обидві сторони й жаліється на недотримання гарантій.

Александр Хуг знову повторює свою улюблену стару мантру про "вогонь у відповідь – це теж порушення домовленостей". Киває на обидві сторони й жаліється на недотримання гарантій

Російським бойовикам його заява до одного місця - вони й так слабо вдають, що грають в цю гру. Інша справа - українська сторона, до якої і рівень вимог з боку Євросоюзу в рази вищий. І це явний камінь у бік штабу та прес-служби операції Об'єднаних сил.

Хто слідкує за зведеннями центру та сторінками бригад, не міг не помітити, що з моменту оголошення ООС змінився курс подачі щоденних зведень. Тепер вони більш агресивні й деталізовані в плані інформації по кількості вбитих терористів і вогню у відповідь на обстріли з ОРДЛО. Про що ми говорили і мріяли кілька років - збалансована подача інформації із метою заміщенням фіктивного наративу в ЗМІ. Вочевидь, брали приклад з роботи офіцерів 72, 93, 10 та інших бригад. І тут Хуг накидає на вентилятор. Вкотре. Тому можна й не звертати уваги. Аби не інша заява ОБСЄ.

Представник організації із свободи ЗМІ Арлем Дезір занепокоївся через обшуки у Кирила Вишинського та "РИА Новости Украина". Видав наступне:

"Я знову закликаю владу утримуватися від необґрунтованих обмежень роботи іноземних журналістів, що впливає на вільний потік інформації та свободу ЗМІ".

Враження, що їм треба лише формальний привід, аби дописати в стандартну заготівку прізвище, ім'я, по батькові, дати й видати в ефір черговий список порушень усіх можливих свобод і прав в Україні

Враження, що їм треба лише формальний привід, аби дописати в стандартну заготівку прізвище, ім'я, по батькові, дати й видати в ефір черговий список порушень усіх можливих свобод і прав в Україні. Причому в ситуації з Вишинським майже не було інформаційного провисання - заступник голови СБУ Віктор Кононенко (не плутати з Ігорем Кононенком із "БПП") на брифінгу надав достатньо інформації, щоб не вважати рейд по "журналістам" "РИА Новости Украина" актом страшенних репресій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі