Янукович і німці

"Канцлер ФРН Ангела Меркель офіційно підтвердила інформацію, що не відвідуватиме Євро-2012 в Україні, якщо ситуація з ув'язненою екс-прем'єром Юлією Тимошенко не зміниться на краще. Про це повідомив заступник речника німецького уряду Ґеорґ Штрайтер, передає Reuters 1 травня 2012 року.

"Меркель, а також члени її уряду досі утримувалися від відвідин матчів першості в Україні. Це - негласний знак протесту проти політики Віктора Януковича та поводження з ув'язненою опозиціонеркою Юлією Тимошенко", - йдеться в офіційному повідомленні німецького уряду 20 червня.

І, нарешті, "Вітаючи німецьку збірну з перемогою над збірною Греції, федеральний канцлер ФРН Анґела Меркель пообіцяла гравцям приїхати на фінальну гру до української столиці, передає "Німецька хвиля" у п'ятницю, 22 червня.

Так от динаміка взаємин. Що ж сталося?

"Ситуація з ув'язненною опозиціонеркою" жодним чином не змінилася - змінилося турнірне  становище "бундестім". І всім стало зрозумілим, що у разі перемоги "німецької машини" над Італією у фрау Меркель не буде вибору: "їхати-не їхати" - німці не простять, якщо німецький уряд не підтримає німецьку команду – це ж не український уряд – у них Табачник у принципі неможливий.

Звичайно ж вона приїде, от тільки куди? У Київ чи спочатку до Харкова?

Зрозуміло, що Меркель не зможе не обумовити свій візит в Україну зустріччю із Юлією Тимошенко, де вона обов'язково ще раз підтвердить позицію Європи щодо вибіркового судочинства і необхідності випустити (або відпустити на лікування до Німеччини) європейську ув'язнену №1. І це обов'язково використають ті, хто хоче не залишити вибору самому Януковичу. Вони можуть або не дати можливості зустрітися (це складно), або підготують президенту "гнівну відповідь" настирному Заходу (що простіше – у них все готово).

У такому випадку у Меркель не залишиться вибору – і вона буде дивитися фінал ЄВРО з трибун, разом з вболівальниками.

А у ВІП-ложі, поруч з Президентом, сиротливо стоятиме вільний стілець. Сиротливо і сумно. Єврофінал?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі