"Найтовстіша нація": яким спортом займаються американці

Пояснити власну лінь відсутністю грошей на тренування у Вашингтоні не вийде

Про американців як "найтовстішу націю" не жартував лише лінивий. При цьому 51% дорослих у США дві з половиною години на тиждень займаються різноманітними вправами. 31% мешканців присвячують спорту по п'ять годин на тиждень.

Найбільше аеробних та силових навантажень у 2017 році виконали жителі Вашингтону, як свідчить статистика. Більшість надають перевагу велосипедам, грають у теніс, плавають у басейнах, гуляють у парках із собаками, а також їдять продукти із фермерських ринків.

Бігуни на пробіжці біля Капітолію, футболісти-любителі на галявині перед Білим домом – ось моє перше враження від міста, пише Марія Прус для "Голос Америки".

Десятки студій йоги, масове захоплення велотренажерами і танцювальними уроками із поєднанням балетних па – модні тренди в Америці. Я спробувала чимало.

Почала із бігу. Комфортні +15 - +25 градусів швидко змінились на задуху. Не рятує навіть пізній вечір. Бачила дівчину, яка бігала опівдні із температурою +40 за Цельсієм. Не уявляю, як це можливо за вологого вашингтонського повітря на розпеченому асфальті та біля жвавої магістралі.

Далі спробувала йогу. Шокував стиль деяких місцевих студій. У них спеціально підтримують температуру близьку до +30. Кажуть, це корисно, бо із потом виводяться токсини. Найважчою виявилася "гаряча йога". Заняття проводять із температурою +40 та високою вологістю. Все мокріє до нитки: тіло, волосся, одяг, рушник, килимок. Стоїш у позі "собака мордою вниз". На підлогу спираєшся долонями й пальцями ніг. Настільки слизько, що вони роз'їжджаються. Дихати немає чим. Гаряче вологе повітря, здається, можна різати.

Заняття проводять із температурою +40 та високою вологістю. Все мокріє до нитки: тіло, волосся, одяг, рушник, килимок

Інший нестандартний вид йоги – акройога. Це суміш йоги й акробатики. Учасники заняття діляться по ролях на базу (людина, що надає опору), флаєр (людина, що "літає") та помічник (допомагає початківцям втримати рівновагу).

Заняття на велотренажерах називаються "сайкл". Вони настільки інтенсивні, що підтримувати ритм разом із групою на першому занятті неможливо. Це постійні прискорення та відтискання від руля. Важко, зате весело й добре спалює калорії.

Найбільше на йозі та на велотренажерах вразила темрява у залі. Освітлення дуже незначне, часто лампи люменісцентні чи одного кольору.

Інший масовий тренд - зумба. Поєднання аеробіки й танцю із нескладними рухами під запальні ритми. Як каже тренер, передусім - це паті. Відповідно, гарний настрій та ефективне спалювання калорій.

Місто пропонує безліч способів рухатись. Спеціальні велодоріжки у парках, на набережних, розгалужена міська система прокату велосипедів. Широкий вибір групових занять - від латиноамериканських танців до уроків самооборони. Ціни на абонементи в середньому $50-$100 на місяць. Окремі заняття можуть коштувати $10-$20.

Майже в усіх офісах та багатоквартирних будинках є безкоштовні тренажерні зали

Майже в усіх офісах та багатоквартирних будинках є безкоштовні тренажерні зали. Якщо житловий комплекс престижний, може бути навіть стінка для скелелазіння та басейн. У простіших будівлях – кімнатка з мінімально необхідним обладнанням.

В Америці варто запитувати про спеціальні пропозиції, акції і безкоштовні заняття. У більшість залів можна сходити на перше пробне, але повноцінне тренування. Деякі пропонують безоплатний тиждень. Часто різноманітні спорт-клуби проводять безкоштовні майстер-класи.

Пояснити власну лінь відсутністю грошей на приватні уроки чи тренування у Вашингтоні точно не вийде.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі