Арешт Рубана. Пазли складаються

Росія готує вторгнення

Інтерпретація СБУ інциденту з Рубаном виглядає не тільки правдоподібно, але й доволі добре вписується в прогнозні моделі підготовки Росією вторгнення в Україну під легальним приводом, що твориться заздалегідь відповідно до технології гібридної війни.

Мова йде не тільки про можливі теракти у столиці із застосуванням мінометної зброї, як про це говорять СБУшники, але й про масштабну провокацію на лінії розмежування. Наприклад, група російських проксіз з тилу ЗСУ, використовуючи завезені міномети та міни до них, здійснює обстріл публічних місць в тому ж Донецьку (школа, дитсадок, тощо), що приводить до десятків жертв.

Саме про це я говорив у своєму інтерв'ю Укрінформу 26 лютого:

"... росіяни будуть провокувати якийсь сценарій, пов'язаний з масовим знищенням "київською хунтою" так званого "народу Донбасу", можливо і спостерігачів ОБСЄ. Потім, беручи до уваги неповороткість ООН, зайнятість американців, Європі не до цього – Росія заявить, що їй нічого іншого не залишилося, як ввести свій контингент задля запобігання різним негативним сценаріям. І росіяни будуть вже на Донбасі як ніби-то "миротворці".

Росіяни будуть провокувати якийсь сценарій, пов'язаний з масовим знищенням "київською хунтою" так званого "народу Донбасу", можливо і спостерігачів ОБСЄ. Росія заявить, що їй нічого іншого не залишилося, як ввести свій контингент

"....в доктрині начальника генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова, де розписується технологія ведення війни гібридного типу, міститься і етапність ведення такої війни. Вона закінчується саме миротворчою операцією. Але миротворчою операцією не в оонівському розумінні, а в російському – під виглядом миротворчих сил вводяться російські контингенти".

Американські експерти в нещодавно оприлюдненій роботі "RUSSIA'S MILITARY POSTURE: GROUND FORCES ORDER OF BATTLE" відзначають: "За період з 2014 року, росіяни розмістили і реорганізували свої сили, щоб підтримати швидке механізоване вторгнення з півночі та сходу України"

Таким чином, усе що потрібно Кремлю та перепризначеному на президентській посаді Путіну, це легально-правдоподібний привід для інтервенції в Україну. Можливо, не широкомасштабним фронтальним вторгненням, а за принципом "пырнуть ножом", відповідно до розборок у пітерських підворітнях.

Саме для цього потрібні одночасно масштабна провокація на Донбасі та хаос у Києві, коли центральна влада втратить контроль над ситуацією. І ось тоді "миротворческая операция во имя спасения братского украинского народа от хаоса и киевской хунты", а саме так це буде виставлено перед Заходом, стає вкрай необхідною за кремлівською логікою.

Важливим аргументом для Заходу має стати і те, що "миротворча операція" Росії потрібна для того, щоб стабілізувавши становище, забезпечити безперебійний транзит газу до Європи

Важливим аргументом для Заходу має стати і те, що "миротворча операція" Росії потрібна для того, щоб стабілізувавши становище, забезпечити безперебійний транзит газу до Європи, поки Росія не завершить спорудження потоків - "Турецького" через Чорне море та "Північного потоку-2" через Балтику. Нічого іншого, мовляв, тільки турбота про безперебійне енергетичне забезпечення Європи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі