Нема жодних поколінь

У вас немає нічого, чого не було в нас

Останнім часом тільки й чую про прихід нового покоління, яке чудесним чином виросло всупереч різним підстаркуватим інтелектуальним деґенератам, що не виправдали покладених надій та сподівань і все своє життя витратили на нікому не потрібні речі.

Мовляв, ось вони – свіженькі, апетитні, хрумкі, вже без властивих нам комплексів, по-справжньому вільні і такі, як усім нам треба для щастя.

Мушу попередити представників цього так званого "молодого покоління": менше слухайте різних тьоть і дядь, які вас нахвалюють. Менше матимете розчарувань.

Немає жодних поколінь. Шнягу про "покоління" придумали двоюрідні тьоті й дяді, які по-іншому просто не здатні оцінювати реальність.

Покоління" – це методологічно нейтральний відповідник "п'ятирічки" і "колгоспу

"Покоління" – це мислевірус, за яким не стоїть нічого, крім неспроможності артикулювати речі по-справжньому істотні. "Покоління" – це методологічно нейтральний відповідник "п'ятирічки" і "колгоспу". Спочатку, ще у 1980-90-ті, вони запхали ці "покоління" в літературознавчу науку, а тепер усіх хочуть переконати, що всюди боротьба поколінь, між якими існують глибинні й непереборні відмінності. Нісенітниця.

Нема жодних поколінь – затямте це собі або принаймні повірте досвіду. Нема у вас нічого, чого не було в нас. Хіба що швидкий інтернет у вашій юності замість безпросвітних книжок – у нашій. Ось і весь generation gap. Наскільки я встиг познайомитися з молодшими від себе людьми, в них приблизно ті самі чесноти і ті самі вади.

Якщо ви повірите у власну вибірковість, тьоті і дяді, які сьогодні носяться з вашою винятковістю і прагнуть переконати вас у ній, першими ж вас з'їдять. Без солі. Тільки тому, що у них така робота: харчуватися молодою енергією і працювати вічними нахлібницями при молодості.

Бо поки ви свіженькі, апетитні і хрумкі, вас з'їсть кожна тьотя і кожен дядя. А потім вони або їхні духовні нащадки – такі ж ревні нахлібниці зі своїми контролерськими функціями – у вас "розчаруються", бо насправді вони завжди попереду вас, ці мудроокі кандидати в доктори. Для них, за великим рахунком, існує рівно два методи – "покоління" і "політкоректність" ("лінія партії" за совка). Так їх навчили в кольорових книжках і на курсах особистісного розвитку. І цим вони до скону довбатимуть мозок вам, називаючи це високим словом "критика", яке вони без зайвої скромності вважають підваженням основ і хороброю інтелектуальною позицією.

Не забувайте про свій "fuck" і право на нього. Ми – ті кому трохи за 40, і ті, кому трохи за 50 – виростали в совку і не забували. Ніколи. =) Пам'ятайте про тяглість поколінь.=)

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі