"Тріумф волі" відбувся на Росії. Щоправда, не в кінотеатрі, а в тюрмі

Яка країна - такі й видовища. В омських в'язницях відбувся турнір із силових багатоборств "Тріумф волі". Як тобі таке, Ленні Ріффеншталь?

У мене є знайомі в Польщі, які 2010 року проводили конкурс невільничої (тюремної) поезії серед ув'язнених у закладах польської пенітенціарної системи. І хтось із організаторів з легкої руки подарував конкурсу досить-таки ризикованого для Польщі - а надто станом на 2010 рік - патрона. Це був Загальнопольський конкурс тюремної поезії імені Жана Жене. І це було заакцептовано на рівні держави.

Навіть якщо вони в очі не бачили фільм Ленні Ріффеншталь, фашистами ніхто з них бути не перестає

Держава точно не читала Жана Жене. Держава погодилася на таке просто тому, що перед ІІ світовою Жан Жене сидів у її тюрмі в Катовіцах (це точно) і, за припущеннями вузьких фахівців, ще на Старому Мокотові у Варшаві. Про гуманістичний і, головне, виправний потенціал його творчости державі, на щастя, не йшлося. Бо держава не читає французькою навіть у перекладах. От у випадку цього "Тріумфу волі" нібито схожа історія. Та все ж трохи й не схожа. Навіть якщо вони в очі не бачили фільм Ленні Ріффеншталь, фашистами ніхто з них бути не перестає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі