Про що домовилася "нормандська четвірка"

Нормандський формат все частіше телефонний

Ось тепер, коли усі учасники нормандського формату висловилися, можна порадіти з двох приводів.

Перший - серйозний. В повідомленнях нічого немає про виконання політичної частини Мінських домовленостей . Хоча буде дивно, якщо щонайменше Путін про це не говорив. Можливо, всі зрозуміли, що до припинення кровопролиття немає про що більше говорити. Хочеться вірити.

Другий привід - це задоволення від того, що офіційне повідомлення України за підсумками телефонної розмови не дуже відрізняється від спільного повідомлення Франції та Німеччини. Росте українська дипломатія! Хоча нюанси є.

По-перше, на диво, спільний прес-реліз Франції та Німеччини докладніший, ніж українське повідомлення. Напевно їм більше потрібно.

Прес-реліз Франції та Німеччини докладніший, ніж український — напевно, їм більше треба

А, по-друге, Франція, Німеччина та Росія не помітили того, що, як сказано в повідомленні адміністрації українського президента: "Петро Порошенко наголосив на важливості введення на Донбас миротворчої місії ООН".

Я нічого не стверджую, цілком може бути, що Петро Порошенко таки на чомусь наголошував. Але, очевидно, інші лідери не надали цьому жодного значення. І я їх розумію, бо щойно 9 липня президент України приймав генсека ООН і нічого не говорив на цю тему. Про залучення організації до вирішення гуманітарних питань - говорив. А про миротворчу місію ООН - ні. Нічого не знайдете ви з цього питання і на сайті Міністерства закордонних справ України. Нічого за останні півроку-рік. А переконати розумних співрозмовників у тому, що для тебе важливо щось, чим ти насправді не займаєшся, дуже складно.

Важко у нашого президента з формулюванням нових перспективних і дієвих ідей.

Тому теленормандія вкотре домовилась про те, про що домовилась раніше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі