Що означає кінець співпраці американців із НАЗК

Агентство міжнародного розвитку США призупиняє співробітництво з українським Нацагентством із запобігання корупції

В дитинстві, коли хтось наривався, була у нас на Оболоні в дворі така примовка: "Думаешь, если кавказец вспыльчивый, его дразнить надо?"

Ну, і при чому тут закон про е-декларування і усі скандали з працюючим-непрацюючим чимось у Нацагенції із запобігання корупції?

Агентство міжнародного розвитку США заявило, що призупиняє співробітництво з НАЗК.

Звичайно як люди цивілізовані американці не підуть прес-конференції влаштовувати про те, як їх дістали тупуваті і крадькуваті українці. Вони прямо не скажуть, в чому причина. Як правило, про це тихенько шепчуть тим у владі, хто на їх думку, має бути достатньо зрілим, щоб зрозуміти і виправити ситуацію.

Пропозицію Трампа до бюджета на наступний рік про 52 мільярди росту витрат на оборону якось покривати потрібно. Міжнародна допомога буде першою жертвою

Так само ясно, що гроші на міжнародну допомогу скорочуватимуться. Пропозицію Трампа до бюджета на наступний рік про 52 мільярди росту витрат на оборону якось покривати потрібно. А в федеральному бюджеті всього тих напрямків фінансування 5-6 (медицина, оборона, федеральний уряд і міжнародна допомога). Ясно, що міжнародна допомога буде першою жертвою.

Буде - не значить, що грошей немає вже зараз. Це значить, що за них потрібно змагатися в серйозній конкуренції з країнами, з якими у США значно тісніші і системніші відносини. І навряд чи борючись за ці кошти можна буде пропетляти з темниками про "а то Путін нападе".

А гроші ці потрібні. Якщо добре подумати, усе, що наша недолуга влада може продемонструвати як "жити по-новому", за великим рахунком, зроблене за гроші з програм міжнародної допомоги. Інших немає. Ну, поки красти і вугіллям з ОРДЛО торгувати не відучилися.

І якщо приймаючи закони і розвалюючи навіть те невелике позитивне, що створено за 3 роки, українська влада думає - "а, пофіг, у них все рівно грошей немає, а з цієї допомоги тільки крикуни з громадського сектора і живуть" - то вона дуже серйозно помиляється.

За НАЗК можуть піти і інші відомства. І припинення американської допомоги, звичайно, не означатиме, що інші нічого не даватимуть. Але тенденція буде очевидна. Тим більше, якщо давати привід іноземним урядам заявляти, що ми скорочуємось з допомогою не тому, що грошей немає, а тому, що ви не вмієте ними розпоряджатися.

Якщо до нашої влади не дійде, то будуть і інші важелі - кредити

Якщо до нашої влади не дійде, то будуть і інші важелі - кредити. І там теж не пропетляєш на брехні, що, мовляв, це через блокадників. Та зрештою, яка різниця, як це пояснювати, якщо виявиться, що грошей немає, а апетити красти і бажання переобиратися є.

Звичайно, можна і послати усіх цих "західників", які розплодили тут антикорупцію і лізуть зі своїми порадами і грошима. Можна. Янукович так уже робив.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі