Панове, посуньтеся, жінки рулитимуть!

На чолі двох провідних європейських країн - Німеччини й Великобританії - тепер будуть стояти жінки – Ангела Меркель і Тереза Мей

Цей тандем швидше за все перетвориться в тріо з Хіларі Клінтон після американських президентських виборів (не віриться, що Америка допустить в Білий Дім блазня-ексцентрика). Коротше, жінки будуть керувати найвпливовішими і могутніми державами західної спільноти. І неважливо, що вони можуть вступати в напружені відносини один з одним. Важливо те, що вони створюють нову реальність. Це усім ще належить осмислити...

Причому, жінки опиняються при владі в найважчий за останні десятиліття період життя ліберального суспільства - у період його кризи і дезорієнтації. Сам їх прихід означає відсутність лідерів-чоловіків, які можуть і готові взяти на себе відповідальність в момент струсу.

Жіноче тріо багато що об'єднує. Всі вони - Меркель, Мей і Клінтон були викинуті наверх збігом обставин. Усі вони представляють тип "сірих мишок", далеких від гламуру, що важко і наполегливо пробивали собі шлях нагору в жорсткому і жорстокому чоловічому світі.

Дві з них схожі навіть своїм корінням: Меркель і Мей походять із сімей протестантських священнослужителів. Усі вони своїм кредо вважають прагматизм і діловитість. Вони стали в своїх країнах меншими злом у ситуації політичної деморалізації. Вони уособлюють прагнення значної частини своїх суспільств до стабільності, порядку і надійності. Так, вони сприймаються як тимчасовий сценарій. Але ж дивіться - канцлер Меркель вдалося з ситуативної фігури стати стрижнем німецької політичної сцени.

Втім визнаємо, що Клінтон відрізняється від інших членів тріо своєю готовністю грати в ризиковані ігри на межі самознищення і навряд у неї можна виявити принципи протестантської моралі. Але цей факт не змінює самого проривного значення її можливого піднесення.

Дамське тріо і навіть дует (якщо Клінтон не вдасться обіграти Трампа) - випадковість. Але ця випадковість породжена об'єктивною реальністю - нездатністю традиційного політичного класу знайти вихід.

Кремлю досі доводилося терпіти одну Ангелу. А тепер є вірогідність, що муки потрояться! Готуйтеся, панове, до випробувань

Ці дами будуть твердим горішком для Кремля. Це вам не аргентинка Кіршнер, з якою можна було пофліртувати... Вони будуть жорсткіші і наполегливіші за чоловіків хоча б тому, що повинні будуть доводити свою силу. Ох, і намучиться ж із ними Кремль! Досі доводилося терпіти одну Ангелу. А тепер є вірогідність, що муки потрояться! Готуйтеся, панове, до випробувань.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі