Генсек ООН ласий на компліменти Кремля

Візит президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та генсекретаря ООН Пан Гі Муна в Росію - крок на зустріч агресору

Пан Гі Мун поїхав на економічний форум в Санкт-Петербург збирати нагороди. Дуже до того ласий. Любить компліменти й увагу з боку російської влади і відповідним чином політично її обслуговує.

Українська влада весь цей час загравала з ним. Приймали по дорозі в Москву, коли він їхав на парад Перемоги 9 травня торік. До того ж на рівні глави уряду. Це величезна помилка.

Пан Гі Мун не відіграє жодної конструктивної ролі у врегулюванні конфлікту в Україні. Намагається підігравати Росії. Та платить значно більше до бюджету ООН. Тому й цікавіша йому за Україну. Генсек абсолютно не має наміру бути об'єктивним.

Візит президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера - це спроба європейців показати Путіну, що з ним можуть говорити по-хорошому

Водночас візит президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера - це політичний жест. Спроба європейців показати Путіну, що з ним можуть говорити по-хорошому. Сказати, що від того як поводитиметься, залежатиме скасування санкцій, нормалізація діалогу й так далі. Це крок на зустріч агресору - Путіну. І очевидна тенденція до розмивання санкцій. Європа стомилася від них, а протистояння з Росією боїться. В ЄС є наївні і нечесні люди. Вважають, що кроками на зустріч Кремлю зможуть змінити ситуацію на краще.

Україні ж поїздка Пан Гі Муна та Юнкера в Росію нічого нового не сказала. Усі тенденції і так зрозумілі. Вони просто їх підкреслили.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі