Про дві категорії українців

Першу цікавить зміна системи. Другу - підвищення зарплат, пенсій і тарифи на комуналку

Нині в Україні система визначення того, хто буде владою, побудована на догоду пасивній більшості за рахунок активної меншості. Брак чесності, порядності і професіоналізму з боку влади - лише похідна від цього.

Активна меншість - розумніша, культурніша, патріотичніша. Коли в державі війна, вона воює або допомагає фронту. Пасивна більшість знає, що в державі йде війна, але вважає, що це її не стосується (принаймні, поки не прийшла повістка з військкомату).

Активна меншість змінює ситуацію навколо себе. Пасивна більшість - прилаштовується до неї

Активна меншість змінює ситуацію навколо себе. Пасивна більшість - прилаштовується до неї.

Першу цікавить зміна системи. Другу - підвищення зарплат, пенсій і тарифи на комуналку.

Такий розподіл є абсолютно нормальним для всіх часів і всіх країн світу. Але правильна влада мислить інтересами держави, а неправильна — як наша - власними бізнес-інтересами, в кращому разі - рейтингами. А оскільки останні дає пасивна більшість, влада заграє саме з нею. І замість дати людям у руки вудку, дає їм кілограм гречки. Замкнене коло.

Надія Савченко має величезну харизму і силу духу, так що вона здатна стати ключовою, або однією з ключових фігур у процесі руйнування наскрізь корумпованої системи. За умови, що їй вистачить ще й розуму на те, щоб не дати використовувати себе втемну, підставити або зганьбити. Якщо вона зараз відкрито виступить проти влади — та всі свої інформаційні ресурси спрямує на її політичне і моральне знищення. А це дуже небезпечно. Як сказав колись доктор Геббельс: повторена мільйон разів брехня стає правдою.

Результат протистояння системи та громадянського суспільства залежить від сили-силенної факторів - як внутрішіх, так і зовнішньополітичних. Реально змінити систему розумним і порядним людям вдасться не раніше, ніж її представники увійдуть у гострий невирішуваний конфлікт один із одним. Якщо це станеться, у нас з'явиться шанс.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі