Голівудський замах на Шокіна

Це не серйозно. Подивіться фільми чи почитайте, як мафія в 70х роках в Європі робила. Там жоден прокурор не вцілів! Жодного реального замаху в Україні поки що суспільство не бачило, а тільки чуло з уст Шокіна.

Як людина, яка начиталась купу світових бестселерів і надивилась купу голлівудських фільмів, і як людина, яка без іронії добре знає роботу українських спецслужб, можу запевнити: всі розмови про загрозу життю Віктора Шокіна — повний абсурд!

По-перше, зовсім дивно, що навпроти прокуратури є будівля "Укрпідшипник" братів Клюєвих. Тому і заявляють - до стрільби причетні брати. Дурість. Звісно, було б непогано, якби по Шокіну стріляли зі штаб-квартири УКРОПу. Але якось уже так вийшло, що навпроти прокуратури їх не виявилось.

Або ще одне. От військовий прокурор Матіос каже: стріляли десь так зі 100-150 метрів зі снайперської гвинтівки, і це було ввечері. І хоч вікна були закриті спеціальними шторами, кулі, мовляв, мітили саме у Шокіна, який у той час проводив нараду. Ще й висувається гіпотеза, що використовували тепловізор. Ні, я звісно бачив таке. Але у голлівудських фільмах. Там тепловізор через стіни пробиває. Але Бог з ним, мене інше цікавить. Прокуратура каже, що людина, яка стріляла, чудово знала розташування того, де і хто сидить. А тепер питання – як вона могла не знати, що вікна броньовані? Ну ніяк я в це не повірю. Якщо ми вже йдемо цим логічним ланцюжком, то як це - все знати, а про вікна не знати. Тому не дивно, що суспільство не довіряє заявам теперішні силовиків.

У Шокіна немає професійного майбутнього. Він і його дії не викликають довіру. Він — тінь від його великого минулого

Не відпускає відчуття, що оцей весь акт з замахом – постановочний і театральний. Це не серйозно. Подивіться фільми чи почитайте, як мафія в 70х роках в Європі робила. Там жоден прокурор не вцілів! Жодного реального замаху в Україні поки що суспільство не бачило, а тільки чуло з уст Шокіна.

Та й цей "замах" на Шокіна якось дуже доречно по часу співпав: коли питання його відставки ставало вже питанням техніки.

В оточенні президента вже давно кажуть: питання відставки вирішене. Але зараз я стривожений ремаркою Ігоря Кононенка, найближчого побратима президента. Він сказав: "думка посла США і ЄС про Шокіна – це їхня особиста справа. А нам, мовляв, своє робить". Це абсолютне нахабство. Можливо, в АП так зондують громадську думку і настрої. Але переконаний: у Шокіна немає професійного майбутнього. Він і його дії не викликають довіру. Він — тінь від його великого минулого. Звісно, я бажаю пану Шокіну довгих років життя. Але на пенсії, не на посаді. Як він сам колись казав — на риболовлі з вудкою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі