Кияни просять мера взяти готовий проект про припинення будівництва на Осокорках

Чергове силове протистояння громади проти забудовника і міліції на Осокорках – це яскраве свідчення тому, що кияни не дадуть забудовнику розпочати будівництво.


Кияни закликали мене звернутися до мера Києва Кличка вимогою внести до порядку денного завтрашнього засідання Київради саме той проект рішення про фактичне припинення конфліктного будівництва біля станції метро "Осокорки", який був підготовлений і розглянутий комісією з питань перевірки легітимності рішень екс-Київради.


Йдеться про проект рішення "Про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 0,6247 га біля станції метро "Осокорки", непарна сторона, у Дарницькому районі м. Києва, укладеного між Київською міською радою та ТОВ "СКАЙ-БУД ЛТД", № 63-6-00611 від 31.08.2010 року".


Проект рішення підготовлений на численні прохання мешканців та колективні звернення місцевої громади, що протистоїть забудовнику. Підставою розірвання договору оренди є невиконання орендарем ТОВ "СКАЙ-БУД ЛТД" зобов'язань, передбачених у п. 8.4, згідно з яким на орендаря покладені обов'язки завершити забудову земельної ділянки в строки, встановлені проектною документацією, але не пізніше ніж через 3 (три) роки з моменту державної реєстрації договору. Слід наголосити, що на даний час земельна ділянка є вільною від капітальної забудови.

Проект рішення готовий, і незважаючи на те, що у комісії не вистачило голосів, щоб внести проект рішення на сесію, це може зробити мер.


Як повідомлялося, більшість депутатів присутніх на засіданні тимчасової контрольної комісії, що відбулося 18.05.2015 підтримали зазначений проект рішення – питання підтримало 6 депутатів комісії, 4 депутати утрималися, 3 не приймало участь у голосуванні, ніхто не був проти прийняття рішення. Проте, для того, щоб проект рішення був внесений на пленарне засідання Київради, відповідно до регламенту Київради, це питання мала підтримати більшість членів від загального складу комісії – тобто 11 депутатів, а не просто більшість присутніх на засіданні.


Депутати не можуть залишитися осторонь цієї проблеми і повинні своїм голосуванням висловити позицію Київради щодо згаданого будівництва!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі