Чи буде забудована транспортна розв'язка біля станції метро "Осокорки"?

Більшість депутатів присутніх на засіданні тимчасової контрольної комісії з питань перевірки легітимності рішень екс-Київради підтримали проект рішення "Про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 0,6247 га біля станції метро "Осокорки", непарна сторона, у Дарницькому районі м. Києва, укладеного між Київською міською радою та ТОВ "СКАЙ-БУД ЛТД", № 63-6-00611 від 31.08.2010 року".

Нагадаю, йдеться про скандальне будівництво ТРЦ поблизу станції метро "Осокорки", де восени 2014 року громаду побила міліція, а в квітні 2015 – охорона забудовника.

Проект рішення підтримало 6 депутатів комісії (в тому числі і я), 4 депутати утрималися, 3 не приймало участь у голосуванні, ніхто не був проти прийняття рішення. Проте, для того, щоб проект рішення був внесений на пленарне засідання Київради, відповідно до регламенту Київради, це питання мала підтримати більшість членів від загального складу комісії – тобто 11 депутатів, а не просто більшість присутніх на засіданні. На жаль, незважаючи на підтримку питання, голосів для фактичного погодження проекту рішення не вистачило.

Громаду настільки обурив той факт, що через відсутність деяких депутатів проект рішення не отримав реальної підтримки, що вони вимагають оприлюднити явку депутатів на засідання Комісії.

І хоча Комісія зазвичай результативно працює над розглядом звернень громади - підтвердженням чому є 22 прийнятих Київрадою за ініціативи ТКК рішення, 10 проектів рішень, що проходять погодження профільних комісій, і 10 проектів рішення, які чекають погодження ТКК - у громади склалося враження, що деякі члени Комісії зумисне саботують розгляд скандальних питань порядку денного. Оскільки наша Комісія завжди була відкритою та публічною, оприлюднюю поіменний список членів комісії, кількість відвіданих або пропущених ними засідань http://melihova.kiev.ua/index.php?nma=news&fla=stat&nums=183.

З моменту створення комісії – з 6 червня 2014 року – комісія засідала 13 разів.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі