Відновити райради у Києві можуть вже 28 травня

На Президії Київради до порядку денного пленарного засідання Київради, яке відбудеться 28 травня 2015 року, було внесено проект рішення "Про управління районами міста Києва", ініційований мною.

Оскільки відповідно до внесений Київрадою змін до Регламенту Київради остаточне рішення щодо наповнення порядку денного приймається мером Києва Віталієм Кличком, лишається сподіватися, що він залишить цей проект рішення у порядку денному.

Проектом рішення передбачено утворити в місті Києві районні ради (Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом′янську, Шевченківську) та встановити, що управління районами в місті Києві здійснюється саме районними радами.

Відновлення райрад – це відновлення самоврядування в Києві та реалізація загальнодержавної стратегії з децентралізації влади.
Депутати райрад не отримують зарплат, для їхньої діяльності не передбачені кабінети і автомобілі, вони не мають оплачуваних помічників і консультантів.

Тож, депутат райради – це фактично уповноважений активіст, який або буде відстоювати інтереси громади, або буде переобраний.

Нагадаю, фракція "Батьківщина" була єдиною у Київради, яка не голосувала за ліквідацію районних рад у 2010 році.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі