Пятнадцать бутылок водки

- 15 бутылок водки! Появились, когда снег весной растаял. Я специально сфотографировала. Он там бухает, а потом, чтоб жена, наверное, не видела, выбрасывает в окно, - у маршрутці на столичній Троєщині жінка розказує друзям, сімейній парі навпроти, про сусідів по під'їзду.
- Постоянно кормят голубей. Высыпают что-то сверху. Вот недавно, на праздники, у нас весь козырек был в паске. Покрошили птицам. А они слетаются такие. Начинают вот это: брллл брллл! – жінка махає руками, зображуючи, як летять голуби. Її пальці рясно усіяні срібними перснями.
- Как-то смотрю, летят вниз два вот таких, огроменных гнилых яблока. Они говорят: ну там ежик под балконом гулял, мы его покормить хотели. Пойду объявления по дому расклею. Не знаю, как бороться.
- А презервативы не выкидывают? – цікавиться пошепки її співрозмовник, високий кремезний чоловік років під 50.
- Нет, презервативов не выбрасывают.

Минулого року наші сусіди зверху – мусульманська родина – теж щоранку годували голубів. Голова сім'ї вранці йшов на роботу, а його жінки розважалися тим, що о 6 ранку висипали на металевий козирок крупу. Хочеш не хочеш, а прокидаєшся від тупоту голуб'ячих ніг. Крім цього, голуби голосно курликали і обсирали всі найближчі козирки, з нашим включно. Пару разів піднімалися до сусідів, щоб попросити не годувати пташок. Тоді жінки були самі вдома. Постійно загорнуті в хіджаби, боялися відкривати двері й розмовляли лише через шпарину. Проте голубів нині не годують.
Тиждень тому мама йшла у магазин. Проходила під вікнами багатоповерхівки і помітила, як дівчина витрушує з балкона вміст котячого лотка. Пісок разом із тим, що залишив у ньому котик, розлітається у польоті. Внизу – купки з такого ж наповнювача для туалету, що свідчить: дівчина робить це не вперше.
За пару днів до цього мамина подруга вийшла з дому на Теремках. Встигла пройти кілька кроків, коли на неї з балкону вилили відро помиїв. Нічого особистого – просто хтось вирішив викинути сміття саме таким чином.

Є такий малюнок, де зображені сліди відбитки конячих копит, собачих лап і пташиних ніг на піску. Підписано: "Сліди тварин". Поряд, на іншій картинці, на піску – гори сміття і пляшки. Підпис: "Сліди людини".
В інших країнах собачники після прогулянки власноруч прибирають з вулиць їхнє лайно. У нас – викидають своє ж із вікна. І це – при наявності каналізації, води, унітазу, сміттєвих баків та урн.
Чи в той бік пішла еволюція?..

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі